NOVAKA PROTERALI NA PRAVDI BOGA! KLJUČNI SVEDOK PROGOVORIO POSLE ČETIRI GODINE: Bio je to peh, pogodio je u grlo

Autor:

Sport

01.07.2024

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je to potpuno nenamerni postupak sa njegove strane, rekao je Noletov rival sa US opena 2020. Pablo Karenjo Busta.

NOVAKA PROTERALI NA PRAVDI BOGA! KLJUČNI SVEDOK PROGOVORIO POSLE ČETIRI GODINE: Bio je to peh, pogodio je u grlo

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković pretrpeo je jednu od najvećih nepravdi u istoriji sporta kada je diskvalifikovan sa US opena 2020. godine. Podsetimo, on je na meču protiv Pabla Karenjo Buste slučajno pogodio linijsku sudiju Lauru Klark lopticom, a ona je simulirala da je dobila udarac u vrat i da ne može da diše. Upravo je to bio ključan momenat da Novaka izbace u Njujorku.

Dok se previjala na podu, Nole je pokušao da uputi izvunjenje, ali mu ni to nije pomoglo da izbegne diskvalifikaciju. Sada, bezmalo četiri godine kasnije, konačno se oglasio Španac, koji je bio najbliži mestu incidenta jer se sve desilo na njegovoj strani terena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Laura Klark i Novak Đoković

- Bila je to komplikovana situacija. Mnogo teža za Novaka, naravno, ali ni meni nije bilo lako... Pandemijska godina, svi smo učinili ogromni napor samo kako bismo uopšte bili tamo, ispunili sva kovid pravila... Meč je bio lep, uživao sam, borio sam se, još smo bili u prvom setu. Jasno je da to nije najbolji način da se meč završi, niti je najbolji način da se pobedi Novak Đoković, lepše je bilo u Tokiju, prava borba - počeo je Karenjo Busta razgovor za Sport klub, pa nastavio:

Bio je to potpuno nenamerni postupak sa njegove strane, ne bi to ponovio. Pri tom je imao toliki peh da je pogodio linijskog sudiju baš u grlo, u nezgodno mesto. Da ju je pogodio u nogu ili ruku, verovatno se ništa ne bi dogodilo. Sve se poklopilo tako – loša sreća, njegov nepromišljeni postupak. Čudna situacija, čudan meč, ali ja sam posle toga došao do polufinala US opena drugi put – posle sam pobedio Šapovalova u pet setova, izgubio od Zvereva od pet setova u polufinalu, i to pošto sam vodio 2-0.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Bablo Karenjo Busta

 

Imajući ovo rečeno u vidu, mnogi su smatrali da je Pablo trebalo da reaguje i pobuni se protiv izbacivanja Novaka.

- Ja ništa nisam mogao da uradim. Da sam ja i rekao da treba da nastavimo da igramo, sudja je taj koji donosi konačnu odluku. Da je odluka bila da ga ne diskvalifikuju, a da sam ja tražio da ga diskvalifikuju, opet bi se svelo na isto, ne bi mene poslušali, sudija donosi odluku. Nedavno su u Dubaiju diskvalifikovali Rubljova, Bublik se bunio, rekao je "ne, ne, hajde da igramo", a sudija mu je odgovorio da tu odluku donosi on. U tom trenutku ni ja nisam znao kako da reagujem, retka i čudna situacija. Ja sam u tom trenutku bio veoma koncentrisan na nastavak meča, trebalo je da serviram, čak sam i rekao sudiji "Jeste li više doneli odluku, treba da serviram?" Postajao sam nervozan. Tek kad mi je sudija rekao "Smiri se, meč se završava", tada sam shvatio šta se dešava. U početku nisam mislio da će ga diskvalifikovati, već da će ga upozoriti, i da ćemo nastaviti - zaključio je Karenjo Busta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading