RASKOPANO POLA TERENA SUPERLIGE: Liga počinje 20. jula, a tada nas očekuje novo lice srpskog fudbala

Autor:

Sport

01.07.2024

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku nikad veće sređivanje stadiona u Srbiji.

RASKOPANO POLA TERENA SUPERLIGE: Liga počinje 20. jula, a tada nas očekuje novo lice srpskog fudbala

Foto: fss.rs

Fudbaleri u Srbiji otišli su na odmor na kraju protekle sezone, a kada se vrate u svoje klubove većina njih neće moći da prepozna terene na kojima će igrati. Naime, u toku je rekonstrukcija terena na čak devet stadiona Superlige, a prema najavama, sve će morati da bude spremno do 20. jula kada je zakazan start nove sezone.

Republika

Foto: fss.rs

Stadion "Karađorđe"

Kako se konstatuje iz Fudbalskog saveza Srbije, novi tereni doneće bolji, brži i kvalitetniji fudbal. Zato, uporedo sa pripremama naših klubova za novu sezonu, teku i radovi na rekonstrukciji travnatih podloga na stadionima u Subotici, Novom Sadu, Kruševcu, Nišu, Lučanima, Novom Pazaru, Ivanjici i Surdulici.

Republika

Foto: fss.rs

Novi Pazar

Naime, posle plasmana našeg nacionalnog tima na Evropsko prvenstvo i početka izgradnje Nacionalnog stadiona, reforma i održavanje terena po uzoru na najkvalitetnije lige u Evropi, jedan je od najvažnijih strateških ciljeva koje je ovo rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije postavilo na početku svog četvorogodišnjeg mandata. Veliki projekat koji nam već od jeseni donosi novo, lepše i modernije lice fudbalske Srbije, ima za cilj unapređenje uslova i podizanje kvaliteta fudbala na svim nivoima takmičenja. Pored atraktivnije igre i većeg interesovanja publike, instalacija novih podloga najmodernije tehnologije smanjiće rizik od povreda i pružiti optimalne uslove za razvoj mladih fudbalera.


Kako se navodi, Fudbalski savez Srbije odlučan je u nameri da kroz infrastrukturnu revoluciju podigne srpski fudbal na viši nivo i stvori temelje za dugoročan uspeh na domaćoj i međunarodnoj sceni. Zato su počeli radovi na instaliranju devet terena sa veštačkom travom u devet gradova širom Srbije, što govori o tome da je otkrivanje novih talenata i usavršavanje metoda rada sa budućim asovima još jedan od prioriteta naše organizacije.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading