OGLASIO SE ALBANAC KOJI JE VREĐAO MAKEDONCE: Evo šta je poručio!

Autor:

Sport

21.06.2024

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki skandazl nakon meča Albanije i Hrvatske.

OGLASIO SE ALBANAC KOJI JE VREĐAO MAKEDONCE: Evo šta je poručio!

Foto: www.profimedia.rs

Vezni fudbaler Albanije, Mirlind Daku, koji je rođen u Gnjilanu, izazvao je kontroverzu svojim postupkom nakon remija reprezentacije Albanije protiv Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Naime, Daku je skandirao uvredljive reči upućene Makedoncima korišćenjem megafona, što je izazvalo burne reakcije javnosti i pokrenulo istragu od strane UEFA.

Nakon remija 2:2 protiv Hrvatske, 26-godišnji Daku je, trenutno igrač Rubina iz Kazanja, izrazio svoje neprimereno ponašanje skandirajući "Je**š Makedonce" uz korišćenje megafona. Ovakav postupak izazvao je osudu i negodovanje kako navijača, tako i sportskih organizacija.

Svestan mogućih posledica, Daku je naknadno pokušao da ublaži situaciju objavivši izvinjenje putem svog Instagram profila. Istakao je zahvalnost navijačima i pokušao da objasni emocije koje ih nose tokom utakmica, izražavajući nadu da će biti oprošten zbog svojih postupaka.

- Prvo želim da se zahvalim koji su navijali za nas i u dobrim i u lošim momentima. Samo oni koji su na terenu znaju kakve vas emocije nose i kakav je osećaj kada igrate za nacionalni tim uz naš moto „Albanija bez granica“. Ako sam nekoga uvredio posle meča sa Hrvatskom, molim ga za oproštaj - naveo je Daku.

 

 

Očekuje se reakcija UEFA na ovaj skandalozan incident, dok se istovremeno spekuliše o mogućim sankcijama koje bi mogle biti primenjene protiv fudbalera Albanije. Albanski nacionalni tim se priprema za naredni duel protiv Španije, a javnost sa nestrpljenjem očekuje ishod ove kontroverze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading