KURTIJEVA OKUPACIONA POLICIJA TERORIŠE SRBE I NA VIDOVDAN: Oteli SRPSKU ZASTAVU i bacili je u KANTU, ženu zatvorili u obližnji objekat!

Autor:

Hronika

28.06.2024

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi nemaju mira ni najsvetiji praznik! Velika drama na Kosovu!

KURTIJEVA OKUPACIONA POLICIJA TERORIŠE SRBE I NA VIDOVDAN: Oteli SRPSKU ZASTAVU i bacili je u KANTU, ženu zatvorili u obližnji objekat!

Foto: Tanjug/AP

Kurtijevi uniformisani banditi sprovode teror na Vidovdan na Srbima koji su došli da obeleže jedan od najvećih srpskih praznika!

Naime, kurtijevci su uzeli momku i devojci srpsku zastavu i bacili u kantu.

Potom, devojku su odveli u obližnju kućicu sa par žena policajaca i zatvorili vrata.

Kako izveštava naša reporterka sa lica mesta, kućićica podseća na kontejner.

Podsetimo, Aljbin Kurti, premijer lažne države Kosova, postavio je ultimativne zahteve za nastavak dijaloga sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Međutim, ovi zahtevi su ocenjeni kao neprihvatljivi i neustavni od strane Beograda, što je dovelo pod znak pitanja nastavak briselskog procesa.


Kurti je zatražio da predsednici vlada Srbije i lažne države Kosova stave potpis na Sporazum o normalizaciji odnosa, da se povuče pismo EU u kojem je tadašnja premijerka Ana Brnabić rekla da nema priznavanja Kosova, niti stolice za Prištinu u UN, i da se Milan Radoičić izruči Prištini radi suđenja zbog sukoba u Banjskoj.

Stavovi Beograda da nema priznavanja Kosova i stolice za Prištinu u UN su već izneti i podebljani, te su saopšteni u svim centrima moći - od Moskve do Vašingtona. Takođe, izručenje Radoičića ili bilo kog drugog državljanina Srbije Prištini je nemoguće, jer ne može jedna zemlja, međunarodno priznata država, da izručuje bilo koga drugom delu svoje teritorije.

Predsednica Skupštine Ana Brnabić izjavila je da Kurti očigledno nema interesovanje za dijalog i ne želi da napravi iskorak ka tome da Srbi na Kosovu i Metohiji uživaju osnovna ljudska prava. Takođe, predsednik Vučić je istakao da je Kurti odbio da se vidi sa njim, što svedoči o njegovom nedostatku interesovanja za dijalog.

U planu je ukidanje kaznenih mera Prištini, ali ukoliko bude dato zeleno svetlo za uklanjanje ovih simboličnih sankcija protiv Kurtija i Prištine, biće jasno da im Brisel dobro čuva leđa. Ovo je izazvalo različite reakcije i postavlja pitanje pravilnog reagovanja EU u ovom slučaju.

U Leposaviću je juče uhapšen Srbin Srđan L. zbog navodnih ratnih zločina protiv civilnog stanovništva u Đakovici tokom sukoba na KiM 1998. i 1999. Takođe, u Kosovskoj Mitrovici uhapšen je Srbin A. V. kojem je određeno zadržavanje od 48 sati zbog terorističkog napada na kancelarije izborne komisije.

Poslanik SNS Milovan Drecun istakao je da Kurti koristi dijalog kako bi vršio pritisak na Beograd da "defakto prizna lažnu državu Kosovo bez ikakve spremnosti da se postigne bilo kakav kompromis i da se reše problemi". Ovo je dovelo do pitanja o ponašanju zapadnog dela međunarodne zajednice, na čelu sa EU i SAD, i njihovom pritisku na Kurtiju da počne politički racionalno da se ponaša.

Kurtijevi zahtevi i reakcije na njih su izazvali kontroverze i postavili pitanje budućnosti dijaloga između Beograda i Prištine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading