PROTIV DANACA NA SVE ILI NIŠTA, ALI I SA DOSTA OPREZA: Ovaj igrač bi trebalo da bude od prvog minuta!

Autor:

Sport

21.06.2024

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za Srbiju izuzetno bitan duel.

PROTIV DANACA NA SVE ILI NIŠTA, ALI I SA DOSTA OPREZA: Ovaj igrač bi trebalo da bude od prvog minuta!

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentacija Srbije juče je remizirala sa Slovenijom 1:1 i ostavila tračak nade da može da se plasira u nokaut fazu Evropskog prvenstva. Slovenci su pokazali da su izuzetno opasni, naročito kod kontra napada. Naš nacionalni tim je dosta promašivao, pa je zato usledila kazna Karničnika, međutim, u poslednjim sekundama meča, Luka Jović je vadio kestenje iz vatre i ostavio ''orlove'' u život.

Izabranici Dragana Stojkovića igraju poslednju utakmice grupne faze protiv Danske i pobeda bi značila prolaz dalje. Danci nama tradicionalno ne laže, ali su nam večiti džnik iz 1992. godine, kada je tadašnja Jugoslavija sa najboljom generacijom u istoriji diskvalifikovana sa Evropskog prvenstva u Švedskoj zbog stanja u zemlju, a Danska se tada popela na krov Evrope.

Ova Skandinavska reprezentacija se uglavnom oslanja a individualni kvalitet Kristijana Eriksena. Ruku na srce, imaju i mlade nade poput Hojlunda koji je veoma prepsekitvan igrač.  Danska igra tradicionalno defanzivan fudbal i to će trebati dosta muke i borbe da se razbije bedem ove Skandinavske zemlje. Osim Eriksena, opasnost je i u vidu Vinda koji ima odlične sposobnosti i da asistira i napravi potez koji može da reši meč, baš kao juče kada je petom uputio pas do Eriksena nakon čega je on postigao pogodak.

Prekidi umeju da budu veliki oružje Danaca. Srbija bi za ovu utakmicu trebala malo drugačiju taktiku, bez srljanja, sa velikim oprezom do nekog 60. minuta, a onda da sve karte baci u napad i da se igra na jedan postignut pogodak, a onda bi Piksi trebalo da zatvori utakmicu. Jednostavno, tako se igraju takvi mečeve, bez mnogo eksperimentisanja. Lazar Samardžić bi definitivno trebalo da igra od prvog minuta, jer pokazuje veliki kvalitet i želju, a da na klupi ostanu Dušan Vlahović ili Aleksandar Mitrović.

Potencijalni sastav Srbije protiv Danaca bi trebalo da izgleda u formaciji 3-4-2-1.

Rajković - Pavlović, Veljković, Milenković - Mladenović, Lukić, Ilić, Živković - Samardžić, Tadić - Mitrović/Jović.

Dilema je da li pustiti Luku Jovića od samog starta, koji je protiv Slovenaca bio džoker iz rukava Piksiju, a Mitrovića ili Vlahovića ubaciti u drugom poluvremenu i tako na neki način iznedaditi Dance. Sve u svemu Stojković najbolje zna, a mi ćemo svim srcem biti uz naš nacionalni tim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading