ŠAPANAC RODRI PRVA ŽRTVA UEFA: Albancima olakšan posao zbog NEVEROVATNOG propusta

Autor:

Sport

21.06.2024

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija Slavko Vinčić nije hteo da trpi takvo ponašanje igrača Sitija.

ŠAPANAC RODRI PRVA ŽRTVA UEFA: Albancima olakšan posao zbog NEVEROVATNOG propusta

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Španije pobedili su Italiju sa 1:0 u uzbudljivoj utakmici Grupe B na EVRO 2024 i tako osigurali prvo mesto u grupi u kojoj su još Hrvatska i Albanija. Tako će u poslednjem kolu "crvena furija" igrati sa Albanijom, a "kockasti sa "azurima", s tim da Španija neće moći da računa na Rodrija i to iz bizarnog razloga.

On je suspendovan zbog novog pravila koje je UEFA implementirala pre Evropskog prvenstva s ciljem zaštite sudije od neopravdanog pritiska od strane igrača. Prema pravilu, samo kapiteni timova imaju dozvolu da pristupe i komuniciraju sa sudijom tokom utakmice. Svaki drugi igrač koji prekrši ovo pravilo uključivanjem u spor sa sudijom, snosiće kaznu žutog kartona.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Vinčić pokaza karton Rodriju zbog prigovora

Rodri je prekršio ovo pravilo u prethodnoj utakmici, primivši žuti karton od slovenačkog sudije Slavka Vinčića. Ovo je bio drugi žuti karton za Rodrija na turniru, pa je pokrenuo automatsku suspenziju na jednu utakmicu. Kao rezultat toga, 27-godišnja zvezda Mančester sitija će biti van igre za nadolazeći duel protiv Albanije u ponedeljak u 21 čas. Naravno, postoji mogućnost da je Rodri i namerno dobio javnu opomenu da očisti kartone, usput testirajući da li će sudije striktno da se drže novog pravila.

Odsustvo Rodrija će nesumnjivo predstavljati izazov za španski tim, s obzirom na to da se pripremaju da se suoče sa Albanijom bez ključnog dela njihovog veznog reda. Sa značajnim doprinosima Rodrija na terenu, njegova suspenzija će zahtevati da tim prilagodi svoj taktički pristup za ovu važnu nadolazeću utakmicu. Alvaro Morata, kapiten španskog nacionalnog tima, će odigrati ključnu ulogu u vođenju tima i održavanju komu

Podsetimo, Rodrijev prvi žuti karton na aktuelnom Evropskom prvenstvu došao je tokom ubedljive pobede Španije nad Hrvatskom sa 3:0. Incident se dogodio kada je napravio prekršaj nad napadačem Brunom Petkovićem u kaznenom prostoru, rezultirajući izvođenjem jedanaesterca za Hrvatsku. Ovaj početni žuti karton, u kombinaciji sa kasnijim prekršajem koji je doveo do njegove suspenzije, privukao je pažnju na uticaj disciplinskih akcija na dinamiku turnira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading