VESIĆ: SVAKO MESTO U SRBIJI ČINIMO BOLJIM ZA ŽIVOT! Danas potpisani novi ugovori sa lokalnim samoupravama

Autor:

Biznis

01.07.2024

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovi projekti predstavljaju najbolje primere svega onoga čemu težimo u izgradnji budućnosti Srbije

VESIĆ: SVAKO MESTO U SRBIJI ČINIMO BOLJIM ZA ŽIVOT! Danas potpisani novi ugovori sa lokalnim samoupravama

Foto: Foto Nemanja Pančić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je danas sa predstavnicima šest lokalnih samouprava ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za realizaciju projekat u okviru programa „LIID“ u ukupnoj vrednosti od 265 miliona evra.

Program LIID koji zajedno realizuju MGSI, Svetska banka i Francuska agencija za razvoj usmeren je na razvoj lokalne infrastrukture i institucionalno jačanje jedinica lokalne samouprave, a u okviru programa će u narednih pet godina biti dodeljeno ukupno 265 miliona evra jedinicama lokalnih samouprava na teritoriji Republike Srbije.

Foto: Foto Nemanja Pančić

 

-Ne postoji nijedan projekat koji je na ovaj način uključio lokalne samouprave u proces rešavanja problema koji postoje u njihovim zajednicama. Unapređenje infrastrukture, uređenje javnih površina i promocija urbane mobilnosti direktno doprinose boljem životu svakog našeg građanina. Ovaj program prati nasu politiku da svako mesto u Srbiji postane bolje mesto za život ljudi-rekao je Vesić.

On je naveo da je projekat „LIID“ značajan zato što će se realizovati u 145 lokalnih zajednica u našoj zemlji, koje će dobiti bespovratna sredstva da reše probleme koji često nisu prioritet na lokalnom nivou.

-Ovi projekti predstavljaju najbolje primere svega onoga čemu težimo u izgradnji budućnosti Srbije, a to su održivi lokalni razvoj i neprestani rad na obnovi i izgradnji infrastrukture kao ključnom faktoru rasta životnog standarda naših građana- dodao je Vesić.

Foto: Foto Nemanja Pančić

 

-Sa kolegama iz Svetske banke i Francuske agencije za razvoj trudimo se da procedura bude maksimalno brza i da u najkraćem mogućem roku odobrimo nova sredstva za nove projekte. Sve što smo do sada realizovali, kao i sve ono što ćemo, bez sumnje, uspešno sprovesti u godinama koje su pred nama, dokaz je da zajedno sa našim partnerima možemo od Srbije da napravimo savršeno mesto za život naših građana i građanki- zakljucio je Vesić.

Bespovratna sredstva danas su dodeljena Novom Sadu,Bečeju,opštini Svrljig,Novom Sadu,Ljuboviji i Odžacima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO
https://www.youtube.com/shorts/RsKbS_I9BOc

Komentari (0)

Loading