SRPSKI NAVIJAČI PUŠTENI NA SLOBODU, ALI IM PRETI OVA KAZNA: Nemačka policija sve potvrdila

Autor:

Sport

17.06.2024

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su utakmicu između Srbije i Engleske proveli u pritvoru.

SRPSKI NAVIJAČI PUŠTENI NA SLOBODU, ALI IM PRETI OVA KAZNA: Nemačka policija sve potvrdila

Foto: Republika

U Gelzenkirhenu, pred utakmicu između Srbije i Engleske, došlo je do incidenta između navijača ove dve zemlje. Sedam navijača Srbije i jedan navijač Engleske su privedeni nakon tuče i propustili su sam meč. Visoki zvaničnik policije, Peter Bot, izjavio je da je jedan od privedenih navijača primljen u bolnicu sa povredom glave, ali je na svoju odgovornost napustio bolnicu kako bi prisustvovao utakmici. Svi ostali su, kako je potvrdio, pušteni su na slobodu tokom noći.

Republika

Foto: printscreen

Tuča u Gelzenkirhenu

Kako je naveo, policija je reagovala brzo i efikasno, a ostali zvaničnici su izrazili zadovoljstvo reakcijom bezbednosnih službi. Iako je utakmica bila okarakterisana kao utakmica visokog rizika, incident je brzo rešen. Iako su privedeni navijači pušteni tokom noći, ali se razmatra mogućnost zabrane pristupa predstojećim utakmicama.


Sukob se desio ispred restorana okićenog srpskim zastavama, gde je grupa navijača Srbije boravila. Snimci na društvenim mrežama prikazuju kako su muškarci gađali jedni druge stolicama, a ulica je bila prepuna polomljenog stakla i stolova nakon sukoba. Navijači Engleske pokušali su da uđu u restoran, što je dovelo do konflikta sa srpskim navijačima.

Danas, dan kasnije, portparol nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova, Maksimilijan Kal, izjavio je da su bezbednosni zvaničnici pozitivno ocenili prve dane turnira i da se procena rizika nije promenila. Iako su se dogodili incidenti tokom vikenda, poput ovog u Gelzenkirhenu, nemačka policija je brzo reagovala i situaciju držala pod kontrolom.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading