KAKAV TIM - STRAŠAN TIM! Gde su i ŠTA RADE reprezentativci sa EURO 2000? Treneri, menadžeri... Nažalost - DVOJICA SU POKOJNICI!

Autor:

Sport

13.06.2024

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na poslednjem Evropskom prvenstvu za našu zemlju imali smo ekipu - da se smrzneš!

KAKAV TIM - STRAŠAN TIM! Gde su i ŠTA RADE reprezentativci sa EURO 2000? Treneri, menadžeri... Nažalost - DVOJICA SU POKOJNICI!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalska reprezentacija Jugoslavije, preteča današnje selekcije Srbije, poslednji put na Evropskom prvenstvu učestvovala je sada već davne 2000. godine i imala je - strašan tim!

Brojni asovi iz tog perioda nastavili su svoje fudbalsko putešestvije do dana današnjeg i postali treneri, menadžeri, selektori... A, nažalost, dvojica sjajnih igrača iz te generacije više nisu sa nama.

Pre nego što počnemo s nabrajanjem, podsetimo da su plavi uspeli da prebrode Grupu C na kontinentalnom šampionatu odigranom u Belgiji i Holandiji, pošto su završili na drugoj poziciji iza reprezentacije Španije. Upravo je "crvena furija" nanela izabranicima pokojnog selektora Vujadina Boškova jedini poraz - 4:3, dok su Piksi i ekipa prethodno savladali Norvešku (1:0) i remizirali sa Slovenijom (3:3). U nokaut-fazi doživeli smo debakl od Holandije - 6:1.

Što se tiče naših fudbalera, za EURO 2000 bilo je pozvano njih 22. Među trojicom golmana bili su Željko Cicović, Milorad Korać i Ivica Kralj. Poslednje navedeni aktuelni je sportski direktor Partizana, dok je Cicović je trener golmana u Španiji.

Među defanzivcima, čak dvojica su preminuli - Goran Bunjevčević i Siniša Mihajlović. Ivan Dudić je fudbalski menadžer, Goran Đorović je pomoćnik selektora reprezentacije Srbije, Miroslav Đukić je uspešan trener, Slobodan Komljenović je trener mlađih kategorija u Ajntrahtu iz Frankfurta, a Niša Saveljić je sportski direktor u američkom Brejkersu.

Kada je reč o veznim fudbalerima takođe je većina njih posvećena trenerskom zanatu. Slaviša Jokanović je sada već iskusan stručnjak sa bogatim stažom, Dejan Stanković je nedavno preuzeo Spartak iz Moskve, dok je Vladimir Jugović sportski radnik. Dragan Stojković Piksi predvodi reprezentaciju Srbije, Ljubinko Drulović je selektor reprezentacije Srbije do 21 godine, Dejan Govedarica asistent u kineskom Ćingdao Vest Koustu, Jovan Stanković trener u Španiji, a Albert Nađ u Partizanu.

I napadači su izgradili sjajne karijere nakon što su okačili kopačke o klin. Predrag Mijatović je sportski radnik i bivši sportski direktor Reala, Savo Milošević dojučerašnji selektor  BiH i FK Partizan, Darko Kovačević je sportski direktor Olimpijakos, a Mateja Kežman menadžer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading