LAJOVIĆ UTUČEN ZBOG UBEDLJIVOG PORAZA! Evo šta je PRESUDILO po Duciju!

Autor:

Sport

01.07.2024

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bugarin Grigor Dimitrov prošao u drugu rundu Vimbldona.

LAJOVIĆ UTUČEN ZBOG UBEDLJIVOG PORAZA! Evo šta je PRESUDILO po Duciju!

Foto: www.profimedia.rs

Dušan Lajović nije imao sreće sa žrebom za prvo kolo Vimbldona, susrećući se sa izuzetno jakim protivnikom - Grigorom Dimitrovim.

Bugarin je od samog početka meča dominirao, posebno ističući se svojim izvanrednim serverskim performansama. Sa brejkovima u prva dva seta, Dimitrov je stekao značajnu prednost, koju Lajović nije uspeo da nadoknadi u trećem setu, iako je imao nekoliko šansi.

- Težak žreb za prvo kolo - priznao je Lajović, prepoznajući kvalitet svog protivnika i dodao:

- Stekao je veliku prednost time što je prva dva setova počinjao sa brejkovima koje sam mu olako prepustio. Napravio sam neke šanse u trećem setu ali nisam uspeo da ih konkretizujem. Danas se videlo koliko on dobro igra na travi, koliko se komforno osećao na ovoj podlozi dok sam ja stalno tražio ritam i svoju igru. Sve u svemu, mislim da je par gemova na moj servis odlučilo meč.

Foto: Tanjug/AP

Grigor Dimitrov

Srpski teniser je nastavio analizu duela:

- On je imao izuzetan dan na servisu, gde sam uzeo tek 4-5 poena na prvi servis – što je izuzetno malo za meč u tri seta. Sa druge strane, na moj servis se mnogo više igralo i time sam bivao mnogo više pod pritiskom. U poenima u kojima su se igrale razmene sam bio mnogo više ravnopravan, ali je servis na ovoj podlozi najdominantija stvar – što je danas konačno I odlučilo ovaj meč, odnosno njegovu dinamiku. Osetio sam da imam šanse u trećem setu, koji sam mnogo bolje odigrao a kada mu je malo stao servis. Krivo mi je što nisam iskoristio tu brejk loptu, uspeo sam u tim momentima da pronađem taktiku protiv njega. Sa druge strane sam mu previše lako omogućio da se izvuče iz prilika koje sam kreirao za sebe, što svakako nije bilo na nivou moje igre iz prethodnih meseci - kaže Lajović.

U London je došao sa jasnim prioritetima:

- Cilj mi je bio da igram Hale, ali pošto nisam – odigrao sam nekoliko egzibicionih mečeva u cilju pripreme za Vimbldon, uz blok fizičkih priprema koje redovno sprovodim u ovom periodu sezone. Iz ove perspektive mi je najvažnije učešće na Olimpijskim igrama, koje se igraju na šljaci a koja je podloga na kojoj sam u prošlosti bivao najuspešniji. Igraću dva pripremna turnira – Hamburg i Umag, što će mi omogućiti da uđem u ritam za olimipijadu kao treći turnir u nizu. Igraću I dubl u sredu ili četvrtak ovde sa Indijcem Nagalom, pa ću se posle seliti na šljaku. Radujem se iskustvu nastupa na Olimpijskim igrama, iako ne znam da li ću stići na ceremoniju otvaranja zbog nastupa u Umagu - otrkiva planove Duci i dodaje:

- Najvažniji cilj mi je da se vratim među 32 igrača ATP liste, kako bih mogao da se izborim za povoljnije mesto u žrebu što olakšava nastup u prvom kolu. U tom smislu mi je pobeda na Rolan Garosu u pet setova puno značila, jer sam time prekinuo ciklus poraza u prvim kolima Slemova - istakao je Lajović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading