PIKSI GOVORIO O UTAKMICI SA ENGLESKOM: ''Jesu oni jaki, ali nisu vanzemaljci!''

Autor:

Sport

31.05.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Verujemo da možemo da napravimo dobar rezultat sa njima'' - ističe Piksi.

PIKSI GOVORIO O UTAKMICI SA ENGLESKOM: ''Jesu oni jaki, ali nisu vanzemaljci!''

Foto: Starsport

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković obratio se javnosti na konferenciji za medije u Staroj Pazovi. Piksi se dotakao utakmice protiv Engleske, koja će Orlovima biti prva na Evropskom prvenstvu. Istakao je da veruju u dobar rezultat i da nisu vanzemaljci.

- Pre dve godine smo imali teškog protivnika. U prvom deu smo bili u egalu po meni,. U napadačkom smislu nismo bili na nivou zbog dređenih problema. Tamo gde smo bili najjači, nismo mogli da odgovorimo. Sada imamo Engleze. Mi verujemo da možemo da napravimo dobar rezultat sa njima. Jesu oni jaki, ali nisu vanzemaljci. Fudbal je igra 10 na 10. Ja se nadam da nećemo imati problema kao pre dve godine - jasan je Stojković i dodao:

- Oni koji dođu imaće dril. Svbi će morati da budu na maksimumu kako ja ne bi imao dilemu ko može 60 minuta, ko može 90. Vrlo ozbiljno shvatamo ovo takmičenje. Želimo da odigramo najbolji fudbal koji možemo. Ako neko bude bolji od nas, pružićemo ruklu, ali ako možemo ekipama da napravimo problem, napravićemo. Napravićemo sigurno - naveo je Piksi.

Stojković je rekao da mu je u mislim trenutno utakmica sa Austrijom.

- Razumem vaša pitanja. Da li znate da ne razmišljam o Engleskoj. Razmišljam o Austriji. Naravno, imamo sve podatke i pratimo sve - poručuo je selektor Srbije.

Govorio je da Englezi imaju strahovit individualni kvalitet.

- Sa timom i igračima koje imaju moraju da budu među dva tri tima koja konkurišu za titulu. Strahovit kvalitet na individualnom i timskom planu. I druge ekipe su dobre i kvalitetne, možda ne na tom nivou, ali kbvalitetne. Sve utakmice su različite i sa Slovenijom i Danskoj, Vaćnost svake utakmice je ista. Ne možemo da utičemo na žreb. Naš posao je da izanaliziramo maksimalno, da izvučemo neke podatke koji će biti važni. Radimo na tome i tek ćemo raditi. Ićićemo korak po korak. Teška utakmica će biti u beču. Austrija je kvalitetna ekipa, fizički fenomenalna i videćemo šta možemo da uradimo - objasnio je Stojković.

Smatra da je nacionalni tim bio kilav u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Kilavi smo bili u kvalifikacijama. Sada je šansa da budemo mnogo bolji i da to samopouzdanje koje smo imali povratimo. Povratićemo ga dobrim igrama i rezultatom, čvrstim verovanjem da možete da budete na visokom nivou. Specvifična utakmica sa Austrijom koja nam dolazi pred veliko takmičenje. Jeste prijateljska, ali je ozbiljno hvatamo - kazao je legendarni fudbaler Crvene zvezde i nastavio:

- Kao selektor, nosite veiku odgovornost. Mi svi imamo veliku odgovornost prema navijačima. I u Austriji i u Švedskoj imamo veliku dijasporu. To je od suštinske važnosti. Osetite podršku, a vaš zadatak je da ih kući pošaljete da budu srećni. Odgovornost je velika i želimo da se sa njim izborimo onako kako želimo - zaključio je Dragan Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading