CVEĆE NA GROBU DEVOJČICE KOJU JE KRVNIČKI UBIO KOSTA KECMANOVIĆ: Obeležen pomen Sofiji Negić godinu dana od masakra u Ribnikaru (FOTO)

Autor:

Hronika

27.04.2024

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je održan pomen nastradalima u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar''.

CVEĆE NA GROBU DEVOJČICE KOJU JE KRVNIČKI UBIO KOSTA KECMANOVIĆ: Obeležen pomen Sofiji Negić godinu dana od masakra u Ribnikaru (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić, Privatna arhiva, Printscreen

Sofija Negić je nastradala 03. maja kada je Kosta Kecmanović ubio 10 svojih vršnjaka i čuvara škole u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Ekipa Republike je bila na licu mesta.

Danas je održan pomen nastradalima, između ostalih i Sofiji Negić.

Majka Sofije Negić je opisala celokupan poslednji dan nastradale devojčice. 

Ona se vratila 2. maja iz vikendice jer je želela da pere kosu i sredi je za sutrašnje slikanje u školi. Zvala me je uveče i žalila se jer nije uspela da sredi kosu. Rekla je " ja ne mogu sutra na slikanje u školu sa ovakvom kosom", ali sam se setila da imam staru peglu, pošto sam znala da joj je stalo, i na kraju mi je slala slike, zadovoljna kako je frizura ispala - prisetila se kroz suze Milanka Negić i dodala da je nakon ubistva njene ćerke ceo svet stao.

- Vreme prolazi, a vašeg deteta nema. Njena soba je i dalje onakva kakvu je ostavila toga jutra kada je otišla u školu. Svako jutro uđem, upalim svetlo, pustim muziku i uključim njen telefon, uveče ugasim svetlo, isključim muziku i telefon. Na groblje ne idem, groblje me užasava. Sofija je u mojim mislima sa mnom u njenoj sobi, a ne na tom mestu - otkrila je najdublja osećanja majka Sofije Negić.

Podsetimo, Kosta Kecmanović, učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna devojčica je nažalost, podlegla povredama.

U krvavom piru Koste Kecmanovića, nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading