"DEVOJČICA INTUBIRANA, ŽIVOTNO UGROŽENA"! Oglasio se KBC Niš o stanju najteže povređenog deteta prilikom pada ringišpila u Kuršumliji!

Autor:

Hronika

08.05.2024

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ringišpilu bilo 13 mlađih osoba, ( najstariji rođen 2002., a najmlađi 2014. god) od kojih je sedmoro teže povređeno a jedno od njih i životno ugroženo.

"DEVOJČICA INTUBIRANA, ŽIVOTNO UGROŽENA"! Oglasio se KBC Niš o stanju najteže povređenog deteta prilikom pada ringišpila u Kuršumliji!

Foto: Shutterstock, Wikimedia/Srđan Popović

Danas u 13.20 časova u Kuršumliji, iz za sada nepoznatog razloga, došlo je do rušenja konstrukcije ringišpila pri čemu je više od deset lica zadobilo povrede od kojih je najmanje jedno zadobilo teške povrede.

Svi povredjeni su vozilima policije i Doma zdravlja u Kuršumliji prevezena do prostorija službe Hitne pomoći gde im se ukazuje pomoć.

Vlasnik ringišpila je priveden u policijsku stanicu, a uviđaj će obaviti glavni javni tužilac Ojt u Kuršumliji.

Na ringišpilu bilo 13 mlađih osoba, ( najstariji  rođen 2002., a najmlađi 2014. god) od kojih je sedmoro teže povređeno a jedno od njih i životno ugroženo.

Reč je o devojčici staroj 13 godina.

- Oko 15.30h, u pratnji lekara HMP iz Prokuplja, u UC UKC Niš, dovezeno je najteže povređeno dete (12) nakon incidenta u Kuršumliji. Nakon primarnog zbrinjavanja i na osnovu urađene hitne dijagnostike u ZC u Prokuplju, utvrđene su teške neurohirurške povrede. Pacijentkinja je odmah hospitalizovana na Klinici za intenzivnu negu i zbog trenutnog, životno ugrožavajućeg stanja, ona je intubirana i nalazi se u medicinski indukovanoj komi - kažu u KBC Niš za medije.

Sedmoro dece prevezeno je u Prokuplje u bolnicu na dalju dijagnostiku i preglede.

- Ostalih pet su zadržani u Domu zdravlja u Kuršumliji na posmatranju. Neki od njih su već pušteni kućama a neki će nakon opservacije biti pušteni - kaže Slaviša Došović načelnik Hitne pomoći u Kuršumliji za Blic. .

Prema trenutno raspoloživim informacijama i deo dece iz Prokuplja je pušteno kućama, a trenutno je još uvek zadržano njih četvoro.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading