EMA JE KOBNOG JUTRA KRENULA U ŠKOLU, PA SE VRATILA KUĆI PO RAD! Sestra ju je tada poslednji put dočekala na vratima - "Znam ja seko gde je..."

Autor:

Hronika

08.05.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zovem mamu u tom teškom stanju šoka, Dragana i izgovaram samo tri reči - Ema je poginula

EMA JE KOBNOG JUTRA KRENULA U ŠKOLU, PA SE VRATILA KUĆI PO RAD! Sestra ju je tada poslednji put dočekala na vratima - "Znam ja seko gde je..."

Foto: ST/Nemanja Pančić, Privatna arhiva

Roditelji devojčice Eme, koju je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja prošle godine ubio školski drug Kosta Kecmanović, su u dokumentarcu u sklopu programa ''Buđenje'' koji predstavlja omaž ubijenoj deci u OŠ ''Vladislav Ribnikar'' kroz suze opisali poslednje dane koje su proveli sa ćerkom.

Kako su ispričali Nina i Dragan Kobiljski, kobnog jutra, Ema se vratila kući, jer je zaboravila opremu.

- Poželela je da taj dan krene ranije u školu, nije mogla više da čeka, bila je uzbuđena i sretna, jedva je čekala da vidi drugare i otišla je u školu. Posle deset minuta zvoni neko na vrata kada ono Ema. Ja kažem, ''Emi šta je bilo?'' a ona ''zaboravila sam kartone za tehničko''. I Mila joj kaže ''znam ja seko gde su ti''. Onako, sva srećna joj je dala - počela je sećanje na 3. maj Emina majka Nina.

Kako je rekla, čim je čula da je u školi došlo do pucnjave pozvala je Emu, ali kako joj se nije javila, otišla je do škole da vidi šta se dešava.

Tako trčeći nailazim na Emine najbolje drugarice koje sede u kolima Hitne pomoći sa krvavim košuljama. I ja tu potpuni šok doživim. Kažem, deco, šta se desilo? I oni ne mogu da pričaju. Ja kažem, pa gde je Ema? Tražim pogled u Emu i oni kažu, ne znam. Nailazim na Milu, na moje roditelje, vidim da je Mila dobro i tražim dalje, tražim, tražim Emu. U međuvremenu neku decu izvode iz škole i ono čemu se ja nadam jeste da ću ja sačekati Emu i znam koliko se uplašila i moj je jedini zadatak da nju zagarlim i da je utešim. Zovem, ali telefon izbacuje. Pitam drugaricu, a gde si ti? Kaže, pa mi smo kući, mi smo se svi razišli. Svako je otišao svojim kućama - kroz suze je ispričala Nina i dodala:

Odlazim ispred policijske stanice i ispred mene stoji policijski službenik koji kaže sačekajte da vas prozovu i ja sada čekam šta će da se desi i odjednom vidim tatu kog sam videla ispred škole, ispostavilo se da je to Ivan, otac od Ane Božović. On se spušta tim stepenicama i plače. Ja ne znam čoveka, ali pitam ga "izvinite, ali zašto plačete? Šta su vam rekli? Ja ne znam zašto smo mi došli ovde". I on kaže, onako začuđen me gleda, kako šta su mi rekli? Da je moja ćerka poginula. I ja tada zapravo uspevam da osvestim taj užas i zašto sam ja tu. Tako sam saznala. I sad čekate da vam neko potvrdi i da kaže žao mi je. I kada on kaže žao mi je, vi onda zapravo puštate taj krik koji u vama čuči od 8.45 i više ne čujete ništa. Ništa. I ja tada zovem mamu u tom teškom stanju šoka, Dragana i izgovaram samo tri reči - Ema je poginula.

Da podsetimo, Kosta Kecmanović, učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je osam učenika i radnika obezbeđenja škole, dok je jedna teško ranjena devojčica preminula 12 dana kasnije. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao.

Usmrtio je najpre čuvara, dve devojčice koje su dežurale i jednu koja je bila u hodniku, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal.

U krvavom piru Koste Kecmanovića, nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić

Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading