GOSPODIN LIGA ŠAMPIONA: Anćeloti, italijanski mag koji ruši sve pred sobom!

Autor:

Sport

09.05.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majstor svog zanata.

GOSPODIN LIGA ŠAMPIONA: Anćeloti, italijanski mag koji ruši sve pred sobom!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Bajern Minhen rezultatom 2:1 i plasirali se u novo finale Lige šampiona koje će se odigrati 1. juna na Vembliju. Ono je za Kraljeve šesto finale u poslednjih deset godina što je imperisivan učinak. Međutim, trener Madriđana, Karlo Anćeloti radi fenomenalan posao sa ovim klubom i ukoliko dođe do ušatog pehara samo će Real imati više titula od njega.

Sa više od tri decenije duge trenerske karijere, Anćeloti je ostvario izuzetne uspehe na najvećoj fudbalskoj sceni. Rođen u Ređolu, svoje zavidne fudbalske korake započeo je Parmu, da bi nakon toga nosio dresove Rome i Milana, gde je ostvario najveće uspehe u igračkog karijeri. 

Trenersku karijeru započeo je u Ređijani, pa posle toga je bio i na klupi Parme i Juventusa, gde mu nisu davali svetlu budućnost. Međutim, dolaskom na klupu Milana, Don Karlo je dokazao svoju veličinu. Već u svojoj drugoj sezoni na klupi Milana, Anćeloti je doneo Rosonerima titulu prvaka Evrope 2003 godine. Ovaj uspeh ponovio je i četiri godine kasnije u Atini, ostvarivši hladnu osvetu nad Liverpulom iz 2005. i drugu titulu u elitnom klupskom takmičenju.

Foto: www.profimedia.rs

 

 

Nakon godina provedenih na klupi Čelsija i Pariz Sen Žermena, Anćeloti je zamenio Žoze Murinja na klupi Real Madrida. Pod njegovim vođstvom, Los Blankosi  su 2014. godine postali šampioni Evrope, a isti uspeh ponovljen je 2022. godine, ponovo protiv Liverpula. Sa četiri osvojene Lige šampiona i još jednim finalom, Anćeloti je neosporno postao kralj Lige šampiona. 

Njegov šesti put na finalu najjačeg takmičenja, iza sebe ostavlja sunarodnika Marčela Lipija, koji je četiri puta vodio Juventus u borbi za titulu. Isto toliko finala imaju još ser Aleks Ferguson, Pep Gvardiola, Jirgen Klop i Migel Munjoz, ali svi oni imaju daleko manje uspeha od Don Karla. Anćeloti je uspeo da ostvari ono što niko drugi nije - četiri puta osvojio Ligu šampiona i još jednom igrao finale, čime se izdvojio kao jedan od najuspešnijih trenera u istoriji ovog takmičenja. Svojim neprevaziđenim iskustvom i harizmom, Anćeloti je zasluženo stekao status jednog od najvećih trenerskih imena u svetu fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading