BALKANSKA MAFIJA TERORIŠE BEČ: Raskomadan leš pronađen pored laboratorije za uzgoj marihuane!

Autor:

Hronika

24.02.2024

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beč je postao leglo narko-mafije, a srpsko-crnogorske kriminalne organizacije usredsredile su se na proizvodnju i prodaju marihuane, rekao je Božidar Spasić, bivši pripadnik DB.

BALKANSKA MAFIJA TERORIŠE BEČ: Raskomadan leš pronađen pored laboratorije za uzgoj marihuane!

Foto: Profimedia

Austrijska policija

Decenijama unazad, austrijski glavni grad Beč je bio poprište raznih kriminalnih aktivnosti, a članovi tih organizacija uglavnom su državljani Srbije i Crne Gore. Beč se koristi kao baza za trgovinu drogom, ali i za brutalna obračunavanja među pripadnicima kriminalnih grupa. Nedavno otkriveno ubistvo u centru Beča dodatno je ukazalo na prisustvo narko-mafije u ovom gradu.

U stanu u četvrti Otakring, austrijska policija je pronašla laboratoriju za uzgoj marihuane, ali i raskomadan leš muškarca, državljanina Srbije. Ovo svakako nije prvi slučaj ovakve vrste, jer Beč je postao leglo narko-mafije, a srpsko-crnogorske kriminalne organizacije usredsredile su se na proizvodnju i prodaju marihuane, prema rečima Božidara Spasića, bivšeg pripadnika DB.

Borba oko droge i sukobi unutar klanova

Analitičar Spasić naglašava da je moguće da je ovaj zločin posledica borbe oko droge koja je ili sakrivena ili ukradena od strane ubijenog lica. Takođe, postoji i mogućnost da je žrtva bila osumnjičena da radi za neku drugu kriminalnu grupu. Ovo nas asocira na zločine koji su pripisani klanu Veljka Belivuka, ali Spasić ističe da ovaj zločin nema neposrednih veza sa Belivukovim klanom, već je povezan sa ostalim delovima balkanskog kartela koji deluju na području Beča. Sukobi među samim egzekutorima mogli su dovesti do otkrića ovog zločina, što ukazuje da kriminalci nisu oklevali da se obračunaju čak i za male količine droge.

Balkanska mafija u Evropi

Božidar Spasić objašnjava da se balkanska mafija najčešće zadržava u Evropi zbog teritorijalne sigurnosti i lakše komunikacije. Beč je postao centar koncentracije balkanskog podzemlja, gde se trgovina drogom odvija na veliko, a kriminalci se ne libe ni od najbrutalnijih zločina. Austrijska policija već godinama istražuje balkansko podzemlje, a istraga obuhvata naručena ubistva, odsecanje udova, prstiju i zverska mučenja. Jedan od visokopozicioniranih članova kavačkog klana, Dario Đorđević, poznatiji pod nadimkom Dekster, važio je za posebno brutalnog člana mafije, a nakon hapšenja u Austriji, osuđen je na 11 godina zatvora.

Bečko podzemlje - poprište krvavih obračuna

Beč je postao poprište krvavih obračuna između pripadnika balkanskih klanova, kao što je slučaj sa likvidacijom visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana, Vladimira Roganovića, koji je ubijen usred bela dana u centru grada. Ova likvidacija pokrenula je seriju novih sukoba između kavačkog i škaljarskog klana, koji su izrazito aktivan u trgovini drogom širom Evrope. Granice za pripadnike balkanskih klanova ne predstavljaju prepreku, te su njihove aktivnosti sveprisutne i u drugim evropskim zemljama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading