IZBILA SVAĐA U KOMŠILUKU NA DAN SLAVE, PA POTEGAO PIŠTOLJ! Na licu mesta ubio domaćina i još jednog komšiju - Stojadinov sin utrčao u kuću, imao šta i da vidi...

Autor: T.V.

Hronika

19.12.2023

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je bezuspešno pokušao da nazove oca, Strahinja je krenuo do očeve kuće, gde je naišao na jeziv prizor i odmah obavestio policiju.

IZBILA SVAĐA U KOMŠILUKU NA DAN SLAVE, PA POTEGAO PIŠTOLJ! Na licu mesta ubio domaćina i još jednog komšiju - Stojadinov sin utrčao u kuću, imao šta i da vidi...

Foto: ST/V. LUKIĆ

Policija vrši uviđaj

Pre tačno šest godina, selo Koćura na jugu Srbije kod Vranja, svedočilo je nezapamćenoj tragediji koja i danas potresa meštane kada se prisete jezivog događaja na veliku slavu Svetog Nikolu.

Staniša Stanimirović, tada 49-godišnjak, nakon pijanke i svađe na krsnu slavu Svetog Nikole, izvršio je strašan zločin ubivši svoje najbliže prijatelje i komšije Stojadina Antića (52) i Gorana Zlatanovića (48). Dvostruko ubistvo potreslo je meštane i okolnih mesta.

Trojica komšija, Staniša, Stojadin i Goran, živeli su teško, a njihovim svakodnevnim druženjima često je kumovao alkohol, ali i svađe koje su postajale sve češće agresivne. Komšije kažu da su trojica nezaposlenih siromašnih komšija teško živeli, jer nisu imali stalne izvore prihoda. 

Predsednik mesne zajednice Barelić, Slađan Nikolić, kasnije je potvrdio novinarima da su ubica i žrtva Zlatanović bili neoženjeni. Ubijeni Stojadin Antić ostavio je iza sebe tri sina.

Sin Stojadina Antića, Strahinja, koji je živeo u Vranju, pronašao je beživotna tela oca i komšije u kući Gorana Zlatanovića. Nakon što je bezuspešno pokušao da nazove oca, Strahinja je krenuo do očeve kuće, gde je naišao na jeziv prizor i odmah obavestio policiju.

Posle masakra Staniša Stanimirović prespavao je u svojoj porodičnoj kući, gde ga je bez pružanja otpora uhapsila interventna policijska patrola, koja je u šupi pronašla sakriveni pištolj.

Pištolj kojim je izvršio zločin pronađen je u šupi osumnjičenog za ubistvo. Istraga je otkrila da su se ubica i žrtve okupili u kući Zlatanovića te kobne večeri da obeleže veče pred slavu Svetog Nikolu, što je inače tradicionalni običaj na jugu Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading