"TAJVAN JE KINA"! Vučić izneo jasan stav po pitanju velikog globalnog problema! "HOĆETE DA RUŠIM SISTEM UN"!?

Autor:

Vesti

29.02.2024

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima li neka druga politika, čija je to politika drugačija – ruska, američka, ko to misli da Tajvan nije Kina. Lupetaju, rekao je Vučić.

"TAJVAN JE KINA"! Vučić izneo jasan stav po pitanju velikog globalnog problema! "HOĆETE DA RUŠIM SISTEM UN"!?

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić je ponovio  danas svoj stav da je Tajvan deo Kine, ističući da je to neosporna činjenica.

Na pitanje novinara o mogućim posledicama po Srbiju zbog ovog stava, predsednik je brzo odgovorio da je njegovo mišljenje jasno.

- Tajvan je Kina - rekao je Vučić i upitao da li oni koji se ne slažu sa njim žele da sruše ceo sistem Ujedinjenih nacija.

- Ja sam rekao da ću odgovoriti u 10 sekundi, a vama ću odgovoriti u dve - Tajvan je Kina. Šta je problem i šta je netačno. Jel to tako u UN, hoćete da srušimo sistem UN. Hoćete sutradan da mi kažete da ne smem da govorim ni o Kosovu i Metohiji i rezolucijama UN. Kome sam to naneo štetu. Ima li neka druga politika, čija je to politika drugačija – ruska, američka, ko to misli da Tajvan nije Kina. Lupetaju - rekao je Vučić prilikom javljanja sa Samita iz Tirane.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je i u intervjuu za "China Media Group'' u Beogradu, da je Tajvan teritorija Kine i da će Kina uvek imati podršku Srbije šta god da uradi po tom pitanju. Na pitanje o Tajvanu, Vučić je bio izričit da je Tajvan Kina.

- A na vama je šta, kada, kako ćete to učiniti. Tačka. Za nas je to Kina, to je politika Srbije, i to će biti naša politika u budućnosti. To je vaša teritorija, vaš narod, a vi ste suverena nacija, sami donosite odluke. I uvek ćete imati podršku srpskog naroda. To je to - naglasio je Vučić i dodao da nikada neće promeniti svoj stav o Kini.

Na pitanje novinara da li može da kaže nešto više o inicijativi kineskog predsednika Si Đinpinga koju je podržao, a koja se odnosi na globalnu razvojnu inicijativu, globalnu bezbednosnu inicijativu i globalnu civilizacijsku inicijativu, Vučić je odgovorio da je o tome pričao sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Rade

29.02.2024 13:50

Ako je KiM deo Srbijs,onda je i Tajvan deo Kine.Prosto.

Misirac

29.02.2024 13:54

Kako kod pojedinih ljudi u Srbiji izaziva besnilo kada se surova istina otvoreno kaže. Tajvan je Kina, Kosmet je Srbija, izbori su bili pošteni i mnogima kreće pena na usta.

Zlatko75

29.02.2024 13:56

Po svim medjunarodnim propisima i zakonima Tajvan je sastavni deo Kine

Mila

29.02.2024 13:56

Mi imamo sličan problem sa Albancima i kako bi to izgledalo da ne poštujemo teritorijalni integritet Kine.