U NAREDNA DVA SATA NEVREME ĆE SE STUŠTITI NA OVE DELOVE SRBIJE! Na udaru grmljavinskih nepogoda i Beograd!

Autor:

Vesti

08.05.2024

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izolovana pojava pljuskova sa grmljavinom očekuje se i u pojedinim delovima Vojvodine, ali ne samo tu.

U NAREDNA DVA SATA NEVREME ĆE SE STUŠTITI NA OVE DELOVE SRBIJE! Na udaru grmljavinskih nepogoda i Beograd!

Foto: republika, shutterstock

U naredna dva sata pojedine delove Beograda pogodiće jako navreme, stoji u najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

- U naredna dva sata na zapadu, istoku i jugoistoku Srbije, u Sremu, južnom i srednjem Banatu ponegde kiša i izolovana pojava plјuskova s grmlјavinom - piše i dodaje se:


- U pojedinim delovima Beograda, uglavnom na širem području, kratkotrajna kiša ili lokalni plјusak s grmlјavinom.

Prema ranije istaknutom upozorenju, danas posle podne i uveče očekuje se nestabilno vreme, mestimično s kišom i kratkotrajnim plјuskovima s grmlјavinom. U zapadnim, južnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije ponegde se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode praćene sugradicom i gradom, a lokalno i velikom količinom padavina za kratko vreme (preko 20 mm u periodu do 3 h).

U Srbiji će sutra biti malo svežije, a više padavina se očekuje u jugozapadnim, južnim, jugoistočnim i centralnim krajevima Srbije, od 20 do 40 milimetara.

Jutarnja temperatura biće od 11 do 15, a najviša od 17 na jugu do 22 stepena Celzijusa na severu Vojvodine, navode u RHMZ.

Meterolog Nedeljko Todorović nedavno je pričao i kakvo nas leto očekuje.

- Ja pravim analogije sa ranijim letima Pošto smo imali nazad nekoliko meseci natprosečno toplije vreme po zakonu prirode biće uravnoteženja toplo hladno narednih mesec dva. Veći deo leta smanjila bi se ta ekstremnost naviše, možda bliže bude prosečnim vrednostima, ali biće tu i letnjih vrućina sa temparaturama preko 30 stepeni, nekim danima i preko 35 stepeni, ali mislim da bi takvih dana bilo manje nego prethodnih leta - prognozira Todorović.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading