POGLEDAJTE AUTOMOBIL KOJIM SE SI ĐINPING VOZI TOKOM POSETE BEOGRADU! "Zver" od 700.000 dolara NEPROBOJNA i za hemijsko i biološko oružje - IMA I POSEBNO IME!

Autor:

Vesti

08.05.2024

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proizvođač pravi specijalne automobile za kineske državnike!

POGLEDAJTE AUTOMOBIL KOJIM SE SI ĐINPING VOZI TOKOM POSETE BEOGRADU! "Zver" od 700.000 dolara NEPROBOJNA i za hemijsko i biološko oružje - IMA I POSEBNO IME!

Foto: Tanjug/AP

Si Đinping

Predsednik Kine, Si Đinping, stigao je sinoć u zvaničnu dvodnevnu posetu Beogradu, gde mu je domaćin predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na aerodromu ga je dočekao njegov automobil marke "Hongqui sedan", dugačak 5,4 metara i težak 3,1 tone, koji je izazvao oduševljenje prisutnih svojim impresivnim izgledom.

Foto: Profimedia

Automobil Si Đinpinga

Nakon svečanog dočeka kineske delegacije, predsednik Kine se uputio ka svom ručno rađenom automobilu Hongqui, poznatom pod kodnim imenom N701, čija cena iznosi najmanje 700.000 dolara.

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Doček Si Đinpinga ispred Palate Srbija

Automobil je izrađen od raketnog oklopa, ima debele neprobojne prozore i opremljen je sistemom koji pruža zaštitu od biološkog i hemijskog oružja.

 

 

Predsednik Aleksandar Vučić priredio je danas za predsednika Kine Si Đinpinga svečani doček ispred Palate "Srbija", uz 10 počasnih plotuna iz 10 artiljerijskih oruđa, intoniranje himne i smotru počasne garde.

I na ovu ceremoniju danas je došao upravo u automobilu "Hongqui sedan".

Proizvođač koji pravi samo automobile za državnike

"Hongqui" se prevodi kao "Crvena zastava" na engleskom jeziku, a to je brend podružnice proizvođača automobila FAW Car Co, najstarijeg proizvođača automobila u Kini.

Ovaj automobil je prvi put proizveden 1959. godine sa osnovnom namenom proizvodnje vozila za visoke državne zvaničnike.

Foto: Profimedia

Automobil Si Đinpinga

"Crvena zastava" prvi put se koristila tokom državne posete Novom Zelandu 2014. godine, i to dve verzije automobila Hongqi L5. Ista limuzina, koja je otporna na metke, prevozila je predsednika Kine, Si Đinpinga, tokom njegove turneje po jugoistočnoj Aziji i Pacifiku u aprilu 2019. godine.

Ovaj automobil je znatno modifikovan kako bi zaštitio kineskog predsednika i opremljen je nizom specijalnih funkcija. Iako su mnoge specifikacije državna tajna, automobil ima oklopne ploče protiv raketa koje su otporne na vatru i direktan udar bombi.

Posetu Si Đinpinga možete iz minuta u minut pratiti na našem blogu klikom OVDE.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading