MINISTAR DONEO ODLUKU KOJA ĆE RAZOČARATI MNOGE TURISTE! Važno za sve koji planiraju odmor u Grčkoj!

Autor:

Vesti

08.05.2024

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi lokalni poslovni subjekti, poput hotela, restorana i turističkih agencija, oslanjali su se na dolazak posetilaca privučenih upravo plažom Navagio.

MINISTAR DONEO ODLUKU KOJA ĆE RAZOČARATI MNOGE TURISTE! Važno za sve koji planiraju odmor u Grčkoj!

Foto: shutterstock

Plaža Navagio na grčkom ostrvu Zakintosu, poznata po svojim prepoznatljivim brodolomima, neće biti otvorena za turiste ni ovo leto, potvrđeno je u grčkom Ministarstvu turizma.

Ova odluka je usledila nakon zemljotresa jačine 5,4 stepena Rihtera koji je uzrokovao da veliko kamenje sa okolnih litica padne u zaliv, što je rezultiralo zatvaranjem plaže u septembru 2022. godine.


Plaža Navagio, poznata i kao Shipwreck Beach, stekla je izuzetnu popularnost među turistima širom sveta zahvaljujući svojoj jedinstvenoj atrakciji - olupini broda koja leži na njenom pesku. Ova atrakcija, zajedno sa spektakularnim pejzažem i tirkiznim morem, privlači hiljade posetilaca svake godine. Marketing ove plaže je takođe doprineo njenom velikom uspehu, što je rezultiralo time da postane jedna od najfotografisanijih plaža na svetu.

Zatvaranje plaže Navagio će imati značajan uticaj na turizam ostrva Zakintos, s obzirom na to da je ova plaža bila jedna od glavnih turističkih atrakcija. Mnogi lokalni poslovni subjekti, poput hotela, restorana i turističkih agencija, oslanjali su se na dolazak posetilaca privučenih upravo plažom Navagio. 

Podsećamo da su ove godine u cene smeštaja u Grčkoj znatno poskupele jer su povećane i cene boravišne takse.

Najjeftinija taksa za boravak u apartmanima sada iznosi 1.5 evra dnevno, što predstavlja značajno povećanje u odnosu na prethodnu cenu od 50 centi po danu. Za hotele je još skuplja. Postoji inicijativa da se promene pravila o korišćenju prostora za peškire, ležaljke i suncobrane. Moguće je da u Grčkoj više neće biti plaža na kojima je zabranjeno postaviti svoj suncobran i raširiti peškir.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading