NEŠA ŠVALER PROVODI SE O TROŠKU PRIVATNE FIRME! SKANDAL: Muljanje u Upravi za zaštitu bilja!

Autor: LJUBINKA MIJUŠKOVIĆ

Vesti

08.05.2024

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Agrosava", kompanija koja se bavi proizvodnjom sredstava za zaštitu bilja, finansirala je put u Moskvu direktoru i njegovoj prijateljici

NEŠA ŠVALER PROVODI SE O TROŠKU PRIVATNE FIRME! SKANDAL: Muljanje u Upravi za zaštitu bilja!

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ, Profimedia, Printscreen

"Agrosava", privatna kompanija koja se bavi proizvodnjom sredstava za zaštitu bilja, platila je Nebojši Milosavljeviću, direktoru Uprave za zaštitu bilja pri Ministarstvu poljoprivrede, put u Rusiju, tačnije Moskvu, saznaje Republika. 

I ne samo da su finansirali putovanje Milosavljeviću, prema rečima našeg izvora iz Uprave za zaštitu bilja, ova kompanija platila je putovanje i direktorovoj bliskoj prijateljici (ime i prezime, kao i institucija u kojoj radi, poznati redakciji). 

Foto: ST/P. DIVAC

Agrosava plaća puteve Nebojši Milosavljeviću

DVA I DVA

- Put u Rusiju našem direktoru Milosavljeviću platila je privatna firma "Agrosava"! Da li možete da verujete da direktoru jedne državne ustanove, koja se bavi zaštitom bilja, putovanje u inostranstvo plati privatna firma koja se bavi gotovo istim poslom! Pa to nema nigde. Mi još nemamo dokaze zašto su to uradili, ali dovoljno je da čovek sabere dva i dva - kaže naš izvor i dodaje:

- Pored Milosavljevića, put Moskve je išla i njegova bliska prijateljica, koja ne radi kod nas, a kojoj je, po svemu sudeći, takođe putovanje platila ista kompanija. 

Uprava: Zašto zadirete u privatni život?

U Upravi za zaštitu bilja su nam poručili da pitanja moraju da se pošalju Ministarstvu poljoprivrede. 

- Na vaša pitanja koja ste postavljali, upućivali smo vas da postupite u skladu s pomenutom procedurom, ali vi niste našli za shodno da poštujete uobičajen postupak Ministarstva poljoprivrede, pa se stiče utisak da vi i ne želite odgovore na postavljena pitanja, već da vam je jedini cilj da maltretirate, ponižavate, vređate i ucenjujete, te da vas istina i ne zanima - naveli su iz Uprave za zaštitu bilja, a po načinu obraćanja čini se, bez ikakve sumnje, da je mejl poslao upravo direktor Milosavljević.

U odgovoru se još navodi:

- Zadiranje u privatni život bilo kog građanina ove zemlje, neovlašćeno objavljivanje fotografija, vređanje dostojanstva je kršenje osnovnih prava i sloboda građana definisanih Ustavom i zakonom Republike Srbije. 

O skandaloznom upravljanju Milosavljevića ovom institucijom naš list je u više navrata pisao. On je, naime, napravio ozbiljan skandal i ugrozio rad same institucije kad je odobrio izvoz sadnice trešnje s falsifikovanim papirima, predstavljajući ih da su više kategorije od realne. Milosavljević je sadnice trešnje koje su lošije kategorije, maltene najniže, kroz papire provukao kao prvu klasu. 

I ne samo to. Milosavljević, iako je na papiru samo državni službenik, ima lajfstajl pravog tajkuna. Putuje po egzotičnim destinacijama s partnerkom, a cene tih putovanja su po nekoliko hiljada evra. Na jednom od takvih putovanja, krstarenju Mediteranom, nastale su fotografije koje smo ranije objavili. 

NE KRIJE SE

Luksuzni život direktora Uprave za zaštitu bilja već izvesno vreme bode oči zaposlenima. 

- I po garderobi i po putovanjima, o kojima svi zaposleni sve znaju, on se čovek i ne krije, vidi se da ima ozbiljan novac. Odakle mu, e to niko ne zna. Jer njegova plata ne može da isfinansira ni deo tog luksuza - kaže izvor našeg portala. 

Iz firme "Agrosava" nisu odgovorili na pitanja koja su im u dva navrata poslata na mejl istaknut na sajtu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading