VUČIĆ PRIREDIO SVEČANI RUČAK U ČAST SI ĐINPINGA: "Hvala za poštovanje koje ukazujete Srbiji, ovo je vaša kuća!" (VIDEO)

Autor:

Vesti

08.05.2024

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali smo po veličini, ali nam je srce veliko i takav odnos imamo prema NR Kini, rekao je Vučić.

VUČIĆ PRIREDIO SVEČANI RUČAK U ČAST SI ĐINPINGA: "Hvala za poštovanje koje ukazujete Srbiji, ovo je vaša kuća!" (VIDEO)

Foto: Printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić priredio je svečani ručak u čast predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga i njegove supruge profesorke Peng.

- Za nas je danas najveća čast, poštovani predsedniče Si, što ste, sa Vašom suprugom profesorkom Peng, u poseti Republici Srbiji. Daćemo sve od sebe da ostanemo lojalni, odgovorni i iskreni prijatelji NR Kine, kao što smo u potpunosti uvereni da će NR Kina uvek čvrsto stajati uz svog malog prijatelja Republiku Srbiju, napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

- Mali smo po veličini, ali nam je srce veliko i takav odnos imamo prema NR Kini. Hvala vam za svaku vrstu pomoći i podrške. Hvala Vam i za poštovanje koje pokazujete prema našoj zemlji. Ovo je vaša kuća, želim Vam dobro zdravlje i da dugo vladate NR Kinom. Neka živi čelično prijateljstvo NR Kine i Srbije - poručio je predsednik Srbije.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da mu je pripala ogromna čast da bude domaćin predsedniku Kine Si Đinpingu i poručio da čelično prijateljstvo između Srbije i Kine niko neće moći da raskine.

- Potpisali smo Zajedničku izjavu, koja je strateški važan pravac za razvoj naših bilateralnih odnosa, ali i za naše viđenje sveta. To je najviši oblik saradnje dveju zemalja i ponosan sam što sam danas, kao predsednik Republike Srbije mogao da takvu izjavu potpišem sa Sijem - naveo je Vučić u na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je naveo da je danas od kineskog predsednika moglo da se vidi kako se stvara vizija jedne saradnje, navodeći da Ugovor o slobodnoj trgovini garantuje budućnost našoj zemlji.

- Hvala našim kineskim prijateljima na tome. Čelično prijateljstvo između Kine i Srbije niko neće moći da raskine, a vama smo zahvalni na tome što ste uvek bili uz Srbiju kada je Srbiji bilo teško. Srbija će biti uz Kinu i kada Kini bude bilo teško. Poštovani predsedniče Si, još jednom vam hvala na poseti i neka živi prijateljstvo Kine i Srbije i uvek ste dobrodošli u svoju drugu kuću - naveo je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Djura

08.05.2024 16:00

Zahvalan na svemu sto je kina uradila za nas kao i sporazume koje su dogovorili

Nina

08.05.2024 16:02

Hvala Kini sto je uvek bila uz Srbiju.

Nikola

08.05.2024 16:02

Zaslužuje Si svako moguće poštovanje i uvažavanje

Dusan

08.05.2024 16:04

Jos jedno iznenadjenje sa Predsednika Kine Sija, svecani rucak. To je Srbija!