FENERBAHČE POSLE PRODUŽETKA URADIO ONO ŠTO NIKO NIKADA U EVROLIGI NIJE! Gudurić ide na Fajnal for Evrolige, Obradović zaustavljen!

Autor:

Sport

08.05.2024

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luda utakmica u Kneževini!

FENERBAHČE POSLE PRODUŽETKA URADIO ONO ŠTO NIKO NIKADA U EVROLIGI NIJE! Gudurić ide na Fajnal for Evrolige, Obradović zaustavljen!

Foto: Twitter/AS Monaco Basket

Košarkaši Fenerbahčea treći su učesnici Fajnal fora Evrolige, pošto su savladali u petom meču serije ekipu Monaka u Kneževini rezultatom 80:79!

Tako je Fener postao prva ekipa ikada posle 19 neuspešnih pokušaja u ovom formatu Evrolige koja je uspela da u petom meču slavi na gostujućem terenu i prođe dalje.

Prava drama viđena je u Kneževini. Fenerbahče je gubio u dobrom delu prvog poluvremena, pa je odigrao nešto bolje treću četvrtinu i pred poslednji period imao poen prednosti. A onda je drama dostigla vrhunac. Marko Gudurić je prvo prodao jednu loptu domaćinu, da bi nedugo nakon toga na 2:49 do kraja pogodio trojku za četiri poena prednosti. Činilo se da tada Fener ima sve u svojim rukama, ali je Monako mini-serijom od 5:0 za samo nekoliko trenutaka preokrenuo rezultat trojkom Majka Džejmsa i polaganjem Elija Okoba.

Međutim, Skoti Vilbekin, koji je danas sjajno šutirao za tri, uzvratio je pogotkom van linije 6,75 i to o tablu. A onda je na tačno 40 sekundi do kraja Okobo položio loptu u koš za 70:70. Nakon što je Vilbekin bacio loptu u ruke protivničkom saigraču, a Okobo promašio šut za pobedu, bilo je jasno da se ide u produžetke.

A tamo - još neizvesnije. Džejms je otvorio dodatnih pet minuta trojkom koju smo naredni put videli na drugoj strani na 58 sekundi do kraja kada je Kalates pogodio za izjednačenje! Nakon toga ista dva aktera ponovo su bila u centru pažnje - Amerikanac je realizovao flouter, a Grk još jednom pogodio van linije 6,75 posle dodavanja Gudurića za 80:79 čime je ujedno postavio i konačan rezultat nakon što se Okobo spetljao i izgubio loptu!

To znači da Fener ide u Berlin gde ga čeka Panatinaikos, a za nešto više od sat vremena biće poznato i hoće li rival Real Madridu biti Olimpijakos ili Barselona.

Najefikasniji akter meča bio je Majk Džejms koji je ubacio 20 poena, dok su se u redovima pobedničkog tima istakli pomenuti Nik Kalates i Skoti Vilbekin sa po 14. Gudurić je dodao 10 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading