JEZIVA SCENA KOD PRIBOJA! U Limu snimljena velika crvena mrlja, sumnja se da je opasna po biljni i životinjski svet! (FOTO)

Autor:

Vesti

08.05.2024

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turisti su izjavili da su podigli dron i ostali u šoku prizorom koji su zatekli.

JEZIVA SCENA KOD PRIBOJA! U Limu snimljena velika crvena mrlja, sumnja se da je opasna po biljni i životinjski svet! (FOTO)

Foto: RINA

Grupa turista iz Slovenije i Nemačke koja je boravila u Ribarskom naselju kod Priboja ostala je užasnuta prizorom viđenim u reci Lim. Ovom rekom trenutno pluta nepoznata materija, koja sigurno ruži izgled Lima, ali još niko nije odgovorio i da li je opasna.

Turisti su izjavili da su podigli dron i ostali u šoku prizorom koji su zatekli. Jasno se vidi da od Kratovske stene, pa sve nizvodno do železničkog mosta, kompletna površina vode izrazito crveni, dok uzvodno ka Bistrici se vide mrlje uz desnu i levu obalu duž magistralnog puta koji ovu opštinu povezuju sa Novom Varoši, prenosi Rina.

Republika

Foto: RINA

Mrlja u reci Lim

 

Turisti koji su snimili mrlju u reci došli su da provedu praznike u našoj zemlji.

Još uvek nije poznat uzrok ove pojave, ali stručnjaci strahuju da bi to mogao biti ljudski faktor, što može dovesti do ugrožavanja biljnog i životinjskog sveta u reci i priobalju reke Lim.

Reka Lim, koja je nekada važila za najčistiju, danas je neretko plutajuća deponija zbog velike količine otpada koje voda donosi mahom iz Crne Gore. Ipak, vredni ekolozi se trude da očiste reku i uklone velike količine smeća.

Ono što se očekuje u narednom periodu je izlazak nadležnih inspekcija koja će utvrditi uzrok nastanka ove pojave. S obzirom na zapanjujući prizor koji su turisti zabeležili, nadležne institucije će biti pod pritiskom da što pre reše ovaj problem kako bi sačuvali ekosistem reke Lim.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading