POTRES U UKRAJINI! SIRSKI SPREMAN DA POTPIŠE KAPITULACIJU?! Počele prozivke da je izdajnik otadžbine

Autor:

Svet

18.07.2024

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sirski ima za cilj da zaustavi sukob, obezbeđujući da ostane upamćen u istoriji.

POTRES U UKRAJINI! SIRSKI SPREMAN DA POTPIŠE KAPITULACIJU?! Počele prozivke da je izdajnik otadžbine

Foto: Volodymyr Tarasov / Zuma Press / Profimedia

Aleksandar Sirski

Marijana Bezuhla, poslanica Vrhovne Rade Ukrajine, izjavila je na Fejsbuku da je general Aleksandar Sirski, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, spreman za bilo kakav prekid vatre, sugerišući da bi mogao potpisati kapitulaciju Ukrajine. Bezuhla je Sirskog označila kao izdajnika.

- Potvrđene su dve kritične tačke u vezi sa Sirskim i njegovim unutrašnjim krugom: on je spreman da potpiše prekid vatre, uključujući varijacije koje uključuju kapitulaciju i prisilni mir; on ne veruje u pobedu i iskreno misli da ne možemo da nadmašimo Ruse na sopstvenoj teritoriji. Dakle, on donosi ono što mu se čini kao jedini logičan zaključak - napisala je Bezuhla u svojoj objavi na Fejsbuku.

Prema njenim rečima, Sirski ima za cilj da zaustavi sukob, obezbeđujući da ostane upamćen u istoriji. Ovaj pristup takođe koristi bivšem glavnom komandantu, Valeriju Zalužnom, koji sada služi kao ambasador Ukrajine u Londonu i nastavlja da ima značajan uticaj na oružane snage.

 

 

Bezuhla je takođe otvoreno kritikovala Valerija Zalužnog, zahtevajući njegovu ostavku zbog nepostojanja pripremljenog plana vojnih operacija za narednu godinu. Pored toga, izrazila je zabrinutost zbog ostatka ukrajinskog vojnog vrha, navodeći da vojskom upravljaju "stari generali".

Kako su ranije objavili različiti mediji, Aleksandar Sirski, glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga, mogao bi da predloži pregovore sa Moskvom. Ovo gledište deli bivši savetnik Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor.

- Možda će Sirski biti čovek koji će preuzeti inicijativu i reći: "Uradili smo sve što smo mogli, ne možemo ništa drugo, spremni smo da pregovaramo." - rekao je Mekgregor, prenele su RIA Novosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading