TRADICIJA NA STRANI PARTIZANA, ALI SU VEĆ "POPILI" OPOMENU: Crno-beli znaju da otvore prvenstvo, problemi dođu kasnije

Autor:

Sport

18.07.2024

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Parni valjak" sutra gostuje Napretku na svom stadionu u Humskoj.

TRADICIJA NA STRANI PARTIZANA, ALI SU VEĆ "POPILI" OPOMENU: Crno-beli znaju da otvore prvenstvo, problemi dođu kasnije

Foto: partizan.rs

Fudbaleri Partizana gostovaće sutra Napretku iz Kruševca u prvom kolu nove sezone u Superligi Srbije, a ono što je nesvakidašnji podatak je da će crno-beli od 21 čas biti gosti na svom stadionu u Humskoj. Teren Kruševljana nije sprema da se na njemu igra fudbal, pa su za svoj dom protiv Partizana izabrali baš Humsku.

Nema sumnje da će izabranicima Aleksandra Stanojevića zbog toga biti olakšan posao, ali i zbog tradicije. Naiime, Partizan je poslednjih deset sezona u prvom kolu slavio sedam puta, na tri meča sa četiri gola razlike, dok je 2016. ostvario pobedu nad Mačvom rezultatom 6:1. doduše, za opomenu je prošla sezona kada je Partizan "parni valjak" zastao odmah na startu jer je bilo 3:3 na gostovanju TSC u Bačkoj Topoli.

U sezoni 2022/23 Partizan je u prvom kolu je ubedljivo trijumfovao protiv Javora sa 4:0, a identičnim rezultatom crno-beli su otvorili sezonu godinu dana ranije protiv Proletera. Partizan je sezonu 2020/21. otvorio, kao i predstojeću, protiv Napretka. Klub iz Kruševca imao je prednost posle prvih 45 minuta, međutim, Partizan je uspeo da preokrene rezultat u svoju korist u drugom poluvremenu i pobedi rezultatom 3:1. Crno-beli su na premijeri 2019. gostovali Inđiji, na papiru su bili veliki favoriti, ali je ostvarena pobeda od samo 1:0.

Da bi ove sezone moglo da bude uspešno na startu očekuju i Stanojevićevi izabranici.

Republika

Foto: Starsport

Optimista: Svetozar Marković

- Mnogo je lepše otvoriti sezonu na svom stadionu. Očekuje nas težak meč, klub iz Kruševca nam je i prošle sezone zadavao probleme, u prošlosti smo gubili bodove i moramo da budemo oprezni i da se maksimalno spremimo za utakmicu. Kao i svake sezone ciljevi su isti, a to je da igramo Evropu i budemo konkurentni za titulu i kup. Međutim, idemo utakmicu po utakmicu, očekuje nas meč sa Napretkom, gde moramo da budemo maksimalno fokusirani, kako bismo otvorili prvenstvo na najbolji mogući način. Takođe, moramo da se pripremo za duel sa Dinamom, jer je reč o ozbiljnoj ekipi i sigurno da neće biti lako - rekao je kapiten Svetozar Marković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading