EVO ZAŠTO NA KROVU SA KOG JE KRUKS PUCAO NA TRAMPA NIJE BILO TAJNE SLUŽBE: Razlog je krajnje bizaran!

Autor:

Svet

17.07.2024

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjak govorio o dosada nepoznatim detaljima atentata!

EVO ZAŠTO NA KROVU SA KOG JE KRUKS PUCAO NA TRAMPA NIJE BILO TAJNE SLUŽBE: Razlog je krajnje bizaran!

Foto: Tanjug/AP

Čitav svet zastao je na sekundu, kada je Tomas Metju Kruks zapucao na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na mitingu u Pensilvaniji pre nekoliko dana.

Od tada govori se o različitim teorijama zavere, ali i propustima nadležnih službi, zahvaljujući kojem je atentator uspeo da zauzme poziciju i zapuca na nekadašnjeg šefa SAD.

Dvadesetogodišnji napadač, Tomas Metju Kruks, uspeo je da se zauzme poziciju udaljenu svega 135 metara od bine na kojoj je govorio bivši predsednik SAD odakle je i pucao i ranio Trampa.

O atentatu su za američki portal "War Zone" govorila dvojica iskusnih snajperista i jedan bivši specijalni agent Tajne službe.

Džef Brigman je 18 godina bio snajperista specijalne policije u Ferfaks sitiju. On je takođe sarađivao sa Tajnom službom, tokom poseta predsednika i predsedničkih kandidata. Tokom ovog intervju, on je istakao razlog za zabrinutost, a to je činjenica da na krovu sa kog je Kruks pucao nije bilo policije.

- To bi najverovatnije bila lokalna policija jer se zgrada nalazila izvan unutrašnjeg perimetra koji obezbeđuje Tajna služba.

Prema informacijama koje je objavio Si-Bi-Es Njuz, trojica snajperista iz tima lokalne policije bila su raspoređena baš u zgradi sa koje je Kruks pucao na Trampa. Prema operativnom planu, oni su kroz prozore nadgledali miting.

- To mi govori da na njihovom komandnom mestu nije bilo obezbeđenja, što su osnovne stvari - rekao je Brigman.

On kaže da je to doprinelo zakasnelom odgovoru od trenutka kada je Kruks primećen na krovu do trenutka kada je pucao u Trampa.

Direktorka Tajne službe Kimberli Čitl rekla je u utorak da u toj zgradi nije bilo policajaca zbog kosog krova.

- Postoji faktor sigurnosti koji moramo da razmotrimo, i ne bismo nikoga želeli da postavljamo na kosi krov - rekla je ona, i dodala da je zato donela odluka da zgrada bude obezbeđena iznutra.

Brigman smatra da izjava Kimberli Čitl nema nikakvog smisla.

- Ovaj incident zajedno sa drugim faktorima tokom njenog mandata pokazuje da je ona loš lider. Mislim da bi trebalo da podnese ostavku, i da joj sleduje saslušanje u Kongresu - kaže on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading