NAPAD NA TRAMPA ISTRAŽUJE SE KAO "POTENCIJALNI TERORIZAM"! Policija zaplenila telefon atentatora, a proverava se i OVO!

Autor:

Svet

15.07.2024

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donald Tramp i još dve osobe su povređene, jedna osoba i napadač su ubijeni.

NAPAD NA TRAMPA ISTRAŽUJE SE KAO "POTENCIJALNI TERORIZAM"! Policija zaplenila telefon atentatora, a proverava se i OVO!

Foto: Tanjug AP, X/Trump War Room/Printscreen

FBI istražuje pokušaj atentata na bivšeg predsednika Donalda Trampa kao "potencijalni terorizam", nakon što je 20-godišnji napadač Tomas Metju Kroks otvorio vatru na skupu u Butleru, Pensilvanija. Istraga je pokazala da je Kroks delovao samostalno, ali se istražuje da li je imao saučesnike.

Napad se dogodio na manifestaciji u subotu, gde je jedna osoba izgubila život, a Tramp i još dvoje ljudi su povređeni.


Istraga ima za cilj da utvrdi motiv napada koji je šokirao svet. Crooks je, prema rečima bivših školskih drugova, bio osoba koja je bila izložena nemilosrdnom zlostavljanju. Osim toga, istražitelji su pronašli eksplozivne naprave u Kroksovom automobilu, koji je bio parkiran nedaleko od mesta gde se održavao skup.

Kroksa je likvidirala Tajna služba nakon što je otvorio vatru sa krova fabrike udaljene oko 130 metara od pozornice na kojoj je Tramp održavao govor.

Volonter vatrogasne brigade, 50-godišnji Kori Komperator, stradao je u pucnjavi, dok je Tramp bio ranjen u uvo. Dvoje posetilaca skupa takođe je teško povređeno.


Istraga i dalji koraci

FBI istražuje događaje koji su prethodili pucnjavi, prikuplja i pregleda dokaze, sprovodi intervjue i prati sve tragove. Takođe su zaplenili Kroksov telefon radi analize.

Ovaj događaj je šokirao svet i izazvao veliku pažnju javnosti, a istraga je u toku kako bi se utvrdili svi detalji ovog pokušaja atentata na bivšeg predsednika Donalda Trampa.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading