"POJEDINI ČLANOVI PORODICE SU POSUMNJALI" Nove informacije u vezi sa BEBOM koja je posle rođenja misteriozno nestala iz bolnice

Autor:

Svet

15.07.2024

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istragom rukovodi Okružno javno tužilaštvo u kojem su potvrdili da su primili ovaj predmet

"POJEDINI ČLANOVI PORODICE SU POSUMNJALI" Nove informacije u vezi sa BEBOM koja je posle rođenja misteriozno nestala iz bolnice

Foto: pixabay.com

Policija Republike Srpske intenzivno radi na predmetu nestanka bebe u Foči, kojoj se nakon što se rodila, gubi svaki trag, a kako Nezavisne novine saznaju, majka novorođenčeta radi u bolnici.

Ova informacija potvrđena iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, odakle je rečeno da policija ima otvoren predmet u vezi sa jednom ženskom osobom, za koju je utvrđeno da se porodila, ali da deteta nema.

- Na predmetu se intezivno radi i zbog zaštite istrage više informacijama ne možemo iznositi u javnost - rekli su iz MUP-a Republike Srpske.

Podsećamo, kako prenosi ATV, pozivajući se na svoje izvore, novorođenče iz Foče misteriozno je nestalo nakon porođaja, a policija i tužilaštvo mesecima pokušavaju da utvrde da li je beba mrtva ili je eventualno postala žrtva trgovine decom.

Isti medij prenosi da je istraga pokrenuta u februaru ove godine, nakon što je žena iz Foče rodila muško novorođenče. Trudnoću i porođaj je, tvrde, navodno krila od porodice jer, kako se sumnja, otac bebe nije njen suprug.

- Pojedini članovi porodice ipak su posumnjali, a lekarski pregled je potvrdio da se nedavno porodila. Međutim, kako nigde nije bilo bebe slučaj je prijavljen policiji - preneo je ATV, prema čijim je informacijama, žena istražiocima tvrdila da se porodila sama, bez lekaske pomoći.

- Ispričala je da je beba kasnije pomodrela i prestala da diše. Tvrdila je da je pokušavala da je vrati u život, ali nije uspela i beba je preminula. Telo je, kako je izjavila, bacila u reku Drinu - navode, ne otkrivajući izvor.

Dalje ističu da telo bebe nije pronađeno, te da nisu otkriveni ni dokazi koji potvrđuju gore navedeni epilog. Tvrde da je majka više puta ispitivana i da su se u iskazima pojavljivale nedoslednosti.

- To se odnosilo na datum porođaja, promenu lokacija na kojoj je navodno bacila telo bebe - tvrdi se u tekstu.

Kako ističu, u ovom slučaju se sumnja i na trgovinu detetom, a tokom proveravanja svih informacija, došlo se do saznanja da je žena, tokom trudnoće, odlazila na preglede u privatnu kliniku.

- Saslušavane su i odgovorne osobe iz klinike, te su i u njihovim iskazima utvrđene nedoslednosti. Istraga se širila i pronađeni su određeni dokazi koji ukazuju da bi se u celom slučaju moglo raditi o trgovini detetom, što je predmet dalje istrage - otkrivaju između ostalog.

Istragom rukovodi Okružno javno tužilaštvo u Trebinju u kojem su za ATV potvrdili da su primili ovaj predmet.

- U toku je rad na utvrđivanju svih okolnosti navedenih u izveštaju o preduzetim merama i radnjama koje je tužilaštvu dostavila policija - navode u OJT Trebinje, piše ATV.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading