AUTOMOBIL NAPADAČA BIO PREPUN EKSPLOZIVA! Novi detalji atentata na Donalda Trampa! A, EVO I GDE JE VOZILO BILO PARKIRANO!

Autor:

Svet

14.07.2024

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodno su mediji preneli da je oružje koje je napadač koristio pripadalo njegovom ocu.

AUTOMOBIL NAPADAČA BIO PREPUN EKSPLOZIVA! Novi detalji atentata na Donalda Trampa! A, EVO I GDE JE VOZILO BILO PARKIRANO!

Foto: Tanjug AP, X/Trump War Room/Printscreen

U automobilu osumnjičenog za pokušaj ubistva bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, vlasti SAD pronašle su eksplozivne naprave, preneo je danas Volstrit džornal, pozivajući se na neimenovane izvore.

Automobil kojim je upravljao osumnjičeni napadač na Trampa Tomas Metju Kruks, bio je u subotu parkiran u blizini Trampovog predizbornog mitinga u Pensilvaniji.

Prethodno su mediji preneli da je oružje koje je napadač koristio pripadalo njegovom ocu.

Kako je saopštila američka Tajna služba, naoružani napadač i najmanje jedan posetilac skupa su ubijeni, a još dve osobe koje su prisustvovale mitingu su teško povređene.

Na Trampa je pucano iz puške AR-15. 

AR-15 je poluautomatska puška koju uglavnom proizvodi Colt. Puška je izgledom gotovo identična jurišnoj pušci M16 koju koristi američka vojska. Za razliku od vojne verzije, AR-15 nije sposoban za kontinuiranu paljbu, ali iskusni strelci ipak mogu ispaliti veliik broj hitaca u vrlo kratkom vremenu. Vatrena moć puške varira zavisno o proizvođaču.

To se oružje u Sjedinjenim Državama može kupiti online za oko 1.000 dolara. AR-15 pokazao se kontroverznim u poslednjih godina, nakon što je korišćen u nekoliko masovnih pucnjava u SAD-u.

Oružje je bilo zabranjeno nekoliko godina, ali je dostupno od 2004. godine. To je najprodavanije oružje u SAD-u, koje poseduje jedan od dvadeset Amerikanaca.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading