DRAMA NA IMANJU: Oteta žena, muž odmah platio kidnaperu 800.000 DOLARA! Umesto da mu vrate suprugu, priča je dobila LUDAČKI PREOKRET

Autor:

Svet

24.05.2024

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muž nije ni slutio šta se zaista dešava u priči

DRAMA NA IMANJU: Oteta žena, muž odmah platio kidnaperu 800.000 DOLARA! Umesto da mu vrate suprugu, priča je dobila LUDAČKI PREOKRET

Foto: x/tino junior

Kada je suprugu 29. februara ove godine poslednji put video, milioner Benjamin Herdi (78) iz Brazila nije ni slutio da će zapravo biti deo bizarne, pomalo i holivudski lude i opasne priče.

Herdova žena Anik Herdi (54) iznenada je nestala, da bi se dan kasnije ispostavilo da je oteta!

Supruga naslednika ogromnog imanja nestala je s lica zemlje. Poslednji put viđena je u tržnom centru, a 13. marta navodno poslala poruku deci u kojoj je napisala da napušta zemlju kako bi započela novi život sa ljubavnikom.

Snimci nadzornih kamera pokazale su da je Anik, po zanimanju advokatica, u tržnom centru bila s Lurivalom Fadigom, kojeg su vlasti identifikovale kao njenog otmičara i novog partnera.

Istraga je otkrila da je žena koristila mobilni telefon sa SIM karticom koji su bili na ime Lurivala Fadige kako bi ga nazvala i dogovorila sastanak s njim van tržnog centra.

Ljubavnik je, s druge strane, koristio SIM karticu koja je bila navedena pod imenom Benjamina Herdija kako bi uputio telefonski poziv i prijavio da je Anik oteta.

Ljubavnik je navodno izvadio svoju SIM karticu iz telefona, koji je na dan otmice bio isključen između 9.19 i 15.36 sati, i držao SIM karticu Benjamina Herdija aktivnom.

To je omogućilo agentima da prate kretanje njegovog automobila.

Brazilska policija opravdano sumnja da je 54-godišnjakinja bila svesna toga da će Fadiga lažirati njenu otmicu na parkiralištu.

Njihova hipoteza je da je Anik Herdi htela da uzme sav novac od supruga koji je nasledio ogromno bogatstvo nakon očeve smrti 1989. godine.

Bračni par Herdi, Fadigu je upoznao pre tri godine, kad im se on predstavio kao policajac i ponudio svoje usluge.

Na kraju su ga i angažovali za postavljanje bezbednosnog sistema u svojoj rezidenciji u Terezopolisu, prenosi Jutarnji list.

Istražiteljima su svedoci potvrdili da su Anik i Lurival bili ljubavnici, prenosi MSN.

Nakon otmice, milioner Benjamin Herdi napravio je 40 bankovnih transfera u vrednosti od 658.800 dolara, ali i oko 132.100 u vrednosti bitkoina na Fadigin račun, za kojeg je slepo verovao da će koordinisati oslobađanje njegove žene.

"Sav novac od otkupnine bio je usmeren ka Lurivalu koji je u potpunosti izmanipulisao Benjamina. Naznačio mu je bankovne račune na koje treba da izvrši transfere za plaćanje otkupnine, a ovaj je obećao da će pronaći otmičare i platiti im otkupninu", objavilo je javno ministarstvo Rio de Žaneira.

Ljubavnik Fadiga 11. marta trebalo je da ostavi novac u kanti za smeće u četvrti na zapadnoj strani Rio de Žaneira.

Umesto toga, iskoristio je taj novac za kupovinu 97.000 dolara vrednog kamioneta i motocikla za 5.600 dolara.

Oba vozila registrovao je na ime svoje ćerke kojoj je takođe kupio i poštom poslao čak 950 mobilnih telefona!?

Fadiga i njegovo dvoje dece, Enrike i Marija, u međuvremenu su uhapšeni zbog otmice i iznude.

"Anik je ili nestala ili je zapravo ubijena. Policija ne isključuje nijednu mogućnost, ali verujem da je zbog bolesne ambicije ta žena možda i izgubila život", izjavila je Kristijana Onorato, šef civilne policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading