HITNA AKCIJA POLICIJE! U zadnji čas sprečen POKOLJ! Umalo da se dogodi MASAKR poput onog u Gradačcu!

Autor:

Svet

26.07.2024

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac izvršio čitav niz krivičnih dela, policija je morala odmah da reaguje

HITNA AKCIJA POLICIJE! U zadnji čas sprečen POKOLJ! Umalo da se dogodi MASAKR poput onog u Gradačcu!

Foto: Shutterstock, Pixabay/Fleimax/Ratfink 1973

U naselju Buća Potok u Sarajevu prošle sedmice došlo je do porodičnog nasilja i prilikom je uhapšen 34-godišnjak iz tog mesta, javlja Klix.ba.

On se zaključao u sobu sa decom, zbog čega je intervenisala Jedinica za podršku.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je za Klix.ba potvrđeno da su 16. jula u naselju Buća Potok, na području opštine Novi Grad, policijski službenici intervenisali zbog prijave krivičnog dela nasilje u porodici.

Muškarac od 34 godine uhapšen je istog dana zbog krivičnih dela: nasilje u porodici, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i posedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Osumnjičeni je nakon kriminalističke obrade i u zakonskom roku predat u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koje dalje odlučuje o njegovoj sudbini, odnosno Sudu BiH predlaže odgovarajuće mjere.

Zbog zaštite žrtava nasilja u porodici, uključujući i maloletnu decu, detaljnije informacije o ovom predmetu policija nije mogla da iznese, ali ono što je poznato Klix.ba jeste da je prvo došlo do porodičnog nasilja u kom je muškarac maltretirao suprugu i svog oca, a zatim se sa decom zaključao u jednu od soba u kući.

Situacija je bila posebno rizična kada se u obzir uzme da je u toj sobi imao i eksplozivnu napravu, koja mu je zajedno s marihuanom oduzeta tokom pretresa objekta.

Da bi policajci mogli da uđu u sobu u koju se zaključao, morali su nasilno da intervenišu i pripadnici Jedinice za podršku.

Policija je privela muškarca, ispitala ga i predala u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, koje je za njega zatražilo jednomesečni pritvor, a što je Opštinski sud u Sarajevu odobrio, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva KS.

Takođe je MUP KS zatražio i zaštitne mere, a Opštinski sud ih je odobrio, i to: 1. udaljenje iz stana, kuće ili nekog drugog stambenog prostora i zabrana vraćanja; 2. zabrana približavanja žrtvi nasilja; 3. zabrana uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju, 4. obavezan psihosocijalni tretman i 5. obavezno lečenje od zavisnosti.

Kantonalni centar za socijalni rad je nadležan za sprovođenje ovih mera, ali do objave teksta iz centra nisu odgovorili na upit Klix.ba koje su mere do sada preduzete.

(Republika/Klix.ba)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading