"NISAM HTEO": Oglasio se atentator na Roberta Fica! Njegove reči šokirale su Slovake

Autor:

Svet

23.05.2024

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Robert Fico oporavlja se, polako ali sigurno, međutim, proći će još nekoliko nedelja dok zaista ne stane na noge i krene dalje posle najgoreg trenutka u životu

"NISAM HTEO": Oglasio se atentator na Roberta Fica! Njegove reči šokirale su Slovake

Foto: Tanjug/TASR via AP/Radovan Stoklasa

Juraj Cintula, napadač na slovačkog premijera Roberta Fica Juraj priznao je da je 15. maja pucao na premijera i naneo mu teške povrede, međutim, tvrdi da nije pokušao da ga ubije i naglasio da je kao dobar strelac nišanio tako da mu ne ugrozi život, javljaju danas slovački mediji.

Slovačka privatna informativna televizija TA3 objavila je danas obrazloženje rešenja kojim je sud u subotu Cintuli odredio pritvor u kome stoji da je Cintula rekao da se kaje i premijeru se izvinio za to što je ugrozio njegov život pošto je u njega ispalio najmanje četiri metka.

"Shvata da je postupio na nedopustiv način, da nije trebalo da povredi oštećeno lice. Bolje da mu je predao knjigu koju je za njega pripremio. Niko drugi nije znao šta planira“, stoji u obrazloženju rešenja Specijalnog krivičnog suda u Pezinoku.

Napadač na premijera kazao je da je odlučio da ode u mesto Handlova dva dana ranije, kada je saznao iz medija da će tu zasedati slovačka vlada, sa čijom politikom se ne slaže jer se ponaša kao Juda prema Evropskoj uniji i Ukrajini, što međutim nije izjavio pred sudom, već tokom saslušanja odmah posle atentata, u stanju šoka i bez prisustva advokata.

Premijer Robert Fico oporavlja se, polako ali sigurno međutim proći će još nekoliko nedelja dok zaista ne stane na noge i krene dalje posle najgoreg trenutka u životu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading