"VLADIMIR PUTIN ĆE TO UČINITI ZA MENE": Donald Tramp progovorio o tome šta će se dogoditi ako postane ponovo predsednik Amerike

Autor:

Svet

23.05.2024

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov negirao je bilo kakav kontrakt Putina sa Trampom

"VLADIMIR PUTIN ĆE TO UČINITI ZA MENE": Donald Tramp progovorio o tome šta će se dogoditi ako postane ponovo predsednik Amerike

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da bi, u slučaju njegovog ponovnog izbora za predsednika SAD, novinar "Volstrit džurnala" Evan Gerškovič bio odmah pušten iz ruskog zatvora, dok je Kremlj negirao postojanje bilo kakvog kontakta sa Trampom.

"Vladimir Putin, predsednik Rusije, će učiniti to za mene, ali ne za bilo koga drugog", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži, kako prenosi Rojters.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov negirao je bilo kakav kontrakt Putina sa Trampom.

Peskov je dodao da kontakti o zatvorenim osoba ne bi trebalo da budu javni napominjući da tako ne mogu da budu efektivni.

Gerškovič (32) je američki novinar koji je uhapšen u martu 2023. godine, a zatvoren je u zatvoru Lefortovo pod optužbom za špijunažu.

Putin je ranije u februaru izjavio da bi bila moguća razmena Gerškoviča i ruskog državljanina koji je u Nemačkoj u zatvoru zbog ubistva.

Kad smo kod Trampa, nekadašnji republikanski kandidat za predsedničku nominaciju u SAD Niki Hejli saopštila je da će na predsedničkim izborima u novembru glasati za Donalda Trampa, koji joj je bio rival na primarnim stranačkim izborima.

Ona je istakla i da Tramp mora da radi na tome da pridobije njene glasače, prenosi Glas Amerike.

"Glasaću za Trampa. Ali, stojim iza onoga što sam rekla kad sam se povukla iz primarne trke - Tramp bi trebalo da dopre do ljudi koji su glasali za mene, a ne samo da pretpostavi da će sada glasati za njega. I iskreno se nadam da će to i uraditi", rekla je Hejli na Hadson institutu u Vašingtonu.

To je ujedno bilo i njeno prvo pojavljivanje u javnosti otkako je napustila trku za predsedničku nominaciju u Republikanskoj stranci, i prva javna podrška koju je dala Trampu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading