"MORATE DA IZAĐETE I GLASATE...SAMO OVAJ PUT": Tramp na neobičan način pozvao hrišćanske vernike da budu uz njega na izborima

Autor:

Svet

23.06.2024

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je rekao da će čim dođe na vlast vratiti zakon, red i bezbednost na ulice

"MORATE DA IZAĐETE I GLASATE...SAMO OVAJ PUT": Tramp na neobičan način pozvao hrišćanske vernike da budu uz njega na izborima

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp se ostrvio na generala Marka Milija

Predsednički kandidat republikanske stranke u SAD Donald Tramp održao je juče dva govora u kojima je pozvao hrišćanske vernike da izađu na izbore i glasaju za njega "poslednji put".

Tramp je pokušao da pridobije crne glasače u Filadelfiji obećanjima da će srediti grad "opustošen krvoprolićem" iako podaci pokazuju pad nasilnog kriminala.

Bude li izabran u novembru, Tramp će policiji dati "imunitet" da radi svoj posao i "dodeliti" savezna sredstva gradovima koji se bore protiv nasilja.

Tramp je odbacio kao "lažne" statistike FBI koje pokazuju dalji pad nivoa nasilnih zločina i ubistava u celoj zemlji u prva tri meseca 2024. i optužio demokratskog predsednika Džoa Bajdena da je lagao o podacima.

Obećanje da će se boriti protiv kriminala bilo je deo veće ponude crnoj populaciji i Hispanoamerikancima, koji čine više od polovine gradskog stanovništva.

Trampovu kampanju ohrabrile su neke ankete javnog mnjenja koje su pokazale da bi on mogao da ojača kod tih glasača u ovom izbornom ciklusu.

Kao što to često čini, Tramp je ilegalne migrante u zemlji prikazao kao opasne i opterećujuće.

Tvrdio je, bez navođenja dokaza, da otimaju poslove afroameričkim i latinoameričkim radnicima.

Tramp ima male izglede da osvoji Filadelfiju koju je Bajden lako osvojio 2020. godine ali nada se da će smanjiti razliku u regiji, što je ključno za ukupan broj glasova u državi Pensilvaniji koja se može okrenuti prema republikancima ili demokratama.

Inače, Tramp i Bajden suočiće se u prvoj predsedničkoj debati 2024. u Atlanti u četvrtak.

"Hrišćani idu u crkvu, ali ne glasaju toliko. Znate kakvu moć imate ako glasate", rekao je Tramp. "Morate izaći i glasati. Samo ovaj put. Za četiri godine ne morate glasati, ok? Za četiri godine nemojte glasati, baš me briga", poručio je.

Tramp je kratko spomenuo politički osetljivo pitanje pobačaja ponovivši svoje stajalište da bi o ograničavanju postupka trebalo da odlučuju ​​glasači od države do države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading