NOVI HAOS! PUCNJAVA NA GRANICI RUSIJE I GRUZIJE! Ima mrtvih i ranjenih!

Autor:

Svet

23.06.2024

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna dramatična situacija na samom jugu Rusije

NOVI HAOS! PUCNJAVA NA GRANICI RUSIJE I GRUZIJE! Ima mrtvih i ranjenih!

Foto: Tanjug/AP

U blizini rusko-abhaske (Gruzija) granice u oblasti Gagra u Abhaziji, došlo je do tragičnog događaja u vidu pucnjave koja je rezultirala smrću jedne osobe i ranjavanjem tri druge.

Prema saopštenju tužilaštva okruga Gagra, NN lica su otvorila vatru na automobil i pobegla sa lica mesta. Svi povređeni su meštani, dok identitet počinilaca i eventualno hapšenje još uvek nisu otkriveni.

Lični sukob kao uzrok incidenta?

List Izvestija prenose da je uzrok ovog tragičnog incidenta navodno lični sukob, međutim, precizni detalji o prirodi ovog sukoba nisu otkriveni.

Ministar unutrašnjih poslova Abhazije, Robert Kiut, potvrdio je da je pucnjava nastala oko 18 časova na granici uz reku Psou, te da su svi učesnici ranjeni, a jedan prolaznik je nažalost izgubio život.

Situacija na granici trenutno stabilna

Iako su okolnosti ovog incidenta još uvek pod istragom, predstavnik tužilaštva je istakao da je situacija na granici trenutno stabilna.

Tužilaštvo okruga Gagra nije pružilo dodatne informacije o identitetu počinilaca niti o eventualnom hapšenju, ali je naglasilo da se situacija prati i da se istražuju sve okolnosti ovog događaja.

 

 


Podsetimo, nepoznati napadači napali su pravoslavnu crkvu i sinagogu u Derbentu u Dagestanu, nakon čega su otvorili vatru na policiju. Gotovo istovremeno u Mahačkali je napadnut punkt saobraćajne policije.

 

 

Ubijeni su sveštenik u crkvi u Derbentu i čuvar u crkvi u Mahačkali, rekao je zamenik predsednika Javne komisije za praćenje Dagestana.

 

 

Telegram kanal MASH navodi da je ubijen otac Nikolaj (66) kome su teroristi navodno prerezali grlo.

- Jedino oružje čuvara bio je gasni pištolj - navodi MASH i dodaje da su se ostali sveštenici zatvorili u crkvu nakon napada.

 

 

Grupa napadača, podsetimo, otvorila je vatru na pravoslavnu crkvu i sinagogu u Derbentu i pucala na policiju u Mahačkali u Dagestanu. Telegram kanal MASH navodi da su u napadima dva policajca poginula dok je više povređeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading