UKRAJINSKE GRANATE POGODILE DVA DEČJA KAMPA: Oglasili se Rusi

Autor:

Svet

23.05.2024

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na području centralnog trga u Belgorodu čula se serija eksplozija u trenutku kada se oglasila sirena za vazdušnu opasnost

UKRAJINSKE GRANATE POGODILE DVA DEČJA KAMPA: Oglasili se Rusi

Foto: X/ Euan MacDonald/Printscreen

Ruska PVO je oborila jutros nekoliko vazdušnih ciljeva na prilazu Belgorodu, a granate su pogodile dva dečija kampa, u napadu u kojem, prema preliminarnim podacima, nije bilo žrtava, saopštio je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov.

"Naš PVO sistem je radio iznad Belgoroda i Belgorodske oblasti , nekoliko vazdušnih ciljeva je oboreno na prilazu gradu, preliminarno nije bilo žrtava", napisao je Gladkov na Telegramu.

On je naveo da je u Belgorodu, od direktnih udara granata oštećena pomoćna zgrada u jednom dečijem kampu i teren stadiona u drugom, kao i da se zapalila suva trava na površini od 50 kvadratnih metara, prenosi agencija RIA Novosti.

Pored toga, prema tvrdnjama ruskog zvaničnika, pričinjena je manja materijalna šteta na nekoliko privatnih stambenih objekata u dva sela u Belgorodskom okrugu, nakon napada Oružanih snaga Ukrajine.

Kako je napomenuo Gladkov, sve operativne službe rade na terenu, a informacije o posledicama ovog napada se još utvrđuju.

Ranije su ruski mediji izvestili da se serija eksplozija dogodila jutros u centru Belgoroda u trenutku kada je proglašena raketna pretnja u tom ruskom gradu blizu granice s Ukrajinom.

Na području centralnog trga u Belgorodu čula se serija eksplozija u trenutku kada se oglasila sirena za vazdušnu opasnost.

Zatim je, oko 15 minuta kasnije, još jedna serija od dvadesetak eksplozija odjeknula u gradu, navodi ruska agencija.

Raketna pretnja u Belgorodu i Belgorodskoj oblasti otkazana je posle više od sat vremena, saopštio je Gladkov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading