ON JE IZAZVAO RAZDOR U BRITANSKOJ KRALJEVSKOJ PORODICI: Megan i Hari su momentalno napustili DVOR, a onda je usledio KONTRAUDAR! (VIDEO)

Autor:

Svet

06.05.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako nije otkriveno o kojim članovima kraljevske porodice je reč, ovo otkriće izazvalo je veliku pažnju javnosti

ON JE IZAZVAO RAZDOR U BRITANSKOJ KRALJEVSKOJ PORODICI: Megan i Hari su momentalno napustili DVOR, a onda je usledio KONTRAUDAR! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Danas je peti rođendan malenog princa Arčija, naslednika Megan Markl i princa Harija, čije detinjstvo je obeleženo kontroverzama i kraljevskim razdorom.

Rasistički komentari i kraljevska pravila

Jedan od najkontroverznijih momenata vezanih za Arčija jeste Meganino otkriće da su se pojedini članovi kraljevske porodice brinuli zbog boje kože njihovog sina pre njegovog rođenja.

Iako nije otkriveno o kojim članovima je reč, ovo otkriće izazvalo je veliku pažnju javnosti i podstaklo razgovor o rasizmu unutar same kraljevske porodice.

Takođe, protokoli koje je uspostavio kralj Džordž V ograničavaju titule i nasleđivanje unuka suverena, što je dovelo do toga da Arči nije dobio titulu princa po rođenju.

Njegovo mesto u liniji nasleđivanja

Trenutno, Arči se nalazi na šestom mestu u redu za britanski presto, dok je njegova sestra Lilibet sedma u ovoj liniji nasleđivanja.

Ovo ih svrstava iza svog strica, princa Vilijama, i njegove dece, ali i otkriva da su udaljeni od same kraljevske vlasti.

Njihov život u udaljenoj Kaliforniji dodatno ih udaljava od britanske kraljevske scene i postavlja pitanje da li će ikada imati aktivnu ulogu u monarhiji.

Budućnost i povratak u Britaniju

Povratak princa Harija u Britaniju izaziva interesovanje javnosti, ali i postavlja pitanje da li će se on sresti sa svojom porodicom nakon burnih događaja proteklih godina.

Iako su pojedini članovi porodice izrazili želju za susretom, postavljena su određena pitanja koja ukazuju na to da li su odnosi unutar kraljevske porodice i dalje napeti.

Dok se slavi rođendan malog princa Arčija, postavlja se pitanje kakva je sudbina pred njim i da li će uspeti da pronađe svoje mesto u kraljevskoj porodici koja je, izgleda, sve samo ne bajkovita.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading