OVO JE TEŠKA GODINA ZA BRITANSKU KRALJEVSKU PORODICU: Najmanje ČETIRI događaja UZDRMALA su KRUNU od početka 2024!

Autor:

Svet

06.05.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo svet pomno prati kakav će biti susret oca i sina u Londonu, ali i još mnogo toga

OVO JE TEŠKA GODINA ZA BRITANSKU KRALJEVSKU PORODICU: Najmanje ČETIRI događaja UZDRMALA su KRUNU od početka 2024!

Foto: Tanjug AP

Prošla godina bila je izazovna za britansku kraljevsku porodicu, počevši od zdravstvenih problema koji su zadesili kralja Čarlsa, pa sve do kontroverzi koje su pratile princa Harija i princa Endrjua.

Foto: Tanjug/AP

Kralj Čarls

 

Zdravstveni izazovi kralja Čarlsa i princeze Kejt

Nakon krunisanja, kralj Čarls je bio suočen sa zdravstvenim problemima koji su zahtevali bolničku proceduru zbog uvećane prostate, a kasnije i lečenje neodređenog tipa raka.

Svoje javne dužnosti je odložio, ali se nedavno vratio radu posetom centru za lečenje kancera.

Slično tome, princeza Kejt je takođe prošla kroz operaciju abdomena, koja je bila uspešna, ali je kasnije otkriveno da joj je dijagnostifikovan rak i da je na preventivnoj hemoterapiji, preneo je Tanjug.

Foto: AP Photo/Nick Didlick

Princ Hari

 

Kontroverze oko princa Harija

Pre krunisanja, odnosi između princa Harija i ostalih članova kraljevske porodice bili su napeti nakon objavljivanja njegovih memoara pod nazivom "Rezerva".

Nakon što je kralj Čarls objavio vest o svom zdravstvenom stanju, Hari je odmah otputovao u Britaniju da vidi svog oca, što je izazvalo pažnju javnosti.

Iako su njihovi odnosi bili na dnu, Hari je istakao da voli svoju porodicu i da je zahvalan što je mogao da provede vreme sa ocem.

Foto: www.profimedia.rs

Kejt Midlton

 

Spor između kralja Čarlsa i princa Endrjua

Pored zdravstvenih problema i kontroverzi oko Harija, tu je i spor između kralja Čarlsa i njegovog mlađeg brata princa Endrjua.

Veruje se da su njih dvojica još uvek u zavadi oko životnih aranžmana vojvode od Jorka u Kraljevskoj kući u Vindzoru, a izvor blizak princu Endrjuu je istakao da Endrju ne namerava da ode i da kralj ne može da ga istera.

Kraljevska porodica je prošla kroz turbulentnu godinu, suočavajući se sa zdravstvenim izazovima i unutrašnjim previranjima.

Ipak, javnost i dalje pažljivo prati svaki korak ove čuvene porodice, čija je sudbina često tema živih rasprava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading