BAJDEN IMA MENTALNIH PROBLEMA? Oglasio se vrhovni državni tužilac SAD i otkrio pravu istinu

Autor:

Svet

16.04.2024

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajden, koji je napunio 81 godinu, najstariji je predsednik u istoriji Sjedinjenih Američkih Država. Međutim, u jeku predizborne kampanje u kojoj se za drugi mandat u Beloj kući nadmeće sa svojim republikanskim rivalom Donaldom Trampom (77), ankete javnog mnjenja pokazuju da je Bajdenova starost najveća briga za američke birače

BAJDEN IMA MENTALNIH PROBLEMA? Oglasio se vrhovni državni tužilac SAD i otkrio pravu istinu

Foto: AP Manuel Balce Ceneta

Govoreći na panel diskusiji pred zastupnicima Predstavničkog doma američkog Kongresa vrhovni državni tužilac SAD Merik Garland stao je danas u odbranu mentalnih sposobnosti predsednika Džozefa Bajdena.

"Predsednik nema (mentalnih) smetnji. Gledao sam ga kako stručno vodi sastanke osoblja i sa članovima kabineta raspravlja o spoljnopolitičkim, vojnim i strateškim pitanjima. Imam potpuno poverenje u predsednika", rekao je Garland i istakao da je Bajden bio odlučan u donošenju odluka o zaštiti američkih nacionalnih interesa, prenosi Rojters.

Bajden, koji je napunio 81 godinu, najstariji je predsednik u istoriji Sjedinjenih Američkih Država. Međutim, u jeku predizborne kampanje u kojoj se za drugi mandat u Beloj kući nadmeće sa svojim republikanskim rivalom Donaldom Trampom (77), ankete javnog mnjenja pokazuju da je Bajdenova starost najveća briga za američke birače.

Pitanje mentalnih sposobnosti predsedničkih kandidata postalo je glavna tema ovogodišnje predsedničke kampanje, s obzirom da su Bajden i Tramp dva najstarija kandidata koja su izabrana na funkciju američkog predsednika.

Američki predsednik Džo Bajden razgovarao je sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom nakon što je Iran izvršio vazdušni napad na Izrael i tom prilikom mu jasno stavio do znanja da američkesnage neće učestvovati u ofanzivnim operacijama protiv Irana, prenosi Si-En-En, pozivajući se na izvor iz Bele kuće.

"Sjedinjene Države neće učestvovati ni u jednoj ofanzivnoj operaciji protiv Irana. Američki predsednik Džo Bajden je to jasno stavio do znanja izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu", navodi se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading