LUKA MODRIĆ NEREŠIVA ENIGMA BAJERNA: Real nepremostiv problem Bavaraca nekoliko godina unazad!

Autor:

Sport

29.04.2024

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje nas fanstatičan duel.

LUKA MODRIĆ NEREŠIVA ENIGMA BAJERNA: Real nepremostiv problem Bavaraca nekoliko godina unazad!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Real Madrida i Bajern Minhena odmeriće snage u okviru polufinala Lige šampiona sutra od 21.00 čas na Alijanc Areni. Oba tima se suočavaju sa neizvesnostima u vezi sa dostupnošću ključnih igrača.

Real Madrid i Bajern Minhen imaju bogatu istoriju u evropskim takmičenjima, sastavljajući se 26 puta u Ligi šampiona i njenom prethodniku, evropskom Kupu. Tuchel je priznao značaj predstojećeg polufinala, ističući njegovu važnost kao visokoprofilnog susreta. Dok je Bayern uspeo da osvoji Bundesligu 11 puta uzastopno od 2013, ove sezone su izgubili trku za titulu od Bajera Leverkuzena. Nasuprot tome, Real Madrid je na korak od osvajanja La Lige i takođe teži svom 15. trijumfu u Ligi šampiona.

U proteklih šest godina, ova dva fudbalska diva nisu se susrela u Ligi šampiona, sa Real Madridom koji je izlazio kao pobednik iz njihovih nedavnih susreta. Dolazak Luke Modrića na stadion Santiago Bernabeu označio je prekretnicu, jer je Real nadmašio Bayern kako bi stigao do finala 2014. i 2018, dok ih je takođe eliminisao u četvrtfinalu 2017. Real je konstantno trijumfovao na Alijanc Areni u ovim okršajima. Poslednji put kada je Bayern pobedio Real kod kuće bilo je u polufinalu 2012.

Trener Bajerna, Thomas Tuhel, izrazio je zabrinutost zbog mogućeg odsustva Jamala Musiale i Leroja Sanea na predstojećem meču zbog povreda kolena i prepona, redom. Konačna odluka o njihovom učešću biće doneta nakon poslednjeg treninga pre utakmice. Međutim, postoji nešto optimističniji izgled za Konrada Laimera, koji je zadobio povredu skočnog zgloba tokom prethodne utakmice. Nažalost, situacija je manje obećavajuća za defanzivce Dajota Upamecana i Matijasa de Lihta, koji se bore sa povredama skočnog zgloba i kolena, redom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading