AMERIČKI KOSTA KECMANOVIĆ OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Majka dečaka ubice takođe iza rešetaka, a otac u martu pred sudijom

Autor:

Svet

07.02.2024

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Školska pucnjava, najgora u istoriji Mičigena, pogodila je Oksford, grad od 22.000 stanovnika, severno od Detroita.

AMERIČKI KOSTA KECMANOVIĆ OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Majka dečaka ubice takođe iza rešetaka, a otac u martu pred sudijom

Foto: Tanjug/AP

Itan Krambli (17) osuđen je na doživotnu robiju bez mogućnosti uslovne slobode, što je privuklo mnogo pažnje javnosti. Međutim, presuda njegovoj majci, Dženifer Krambli, koja je proglašena krivom za ubistvo iz nehata, istakla je pitanje odgovornosti roditelja za postupke njihove dece u masovnim pucnjavama. Ovo je prvi takav slučaj da je roditelj osuđen zbog uloge njihovog deteta u ovakvom zločinu, a mogao bi imati dalekosežne implikacije u pravnom sistemu.

Stiv i Ai St Džulijana svakog dana nose iste dukserice u čijem gornjem levom uglu je prikazan cvet sa pet latica, prenosi 24sedam.

Latice predstavljaju članove njihove porodice, a ime njihove ćerke Hane je ispisano u centru.

Hana je bila najmlađa žrtva pucnjave koju je Itan Karambli počinio 2021. u srednjoj školi u Oksfordu. Ubijeni su i Tejt Mir (16), Medison Baldvin (17) i Džastin Šiling (17). Još sedmoro drugih, uključujući i nastavnicu, ranjeno je.

Školska pucnjava, najgora u istoriji Mičigena, pogodila je Oksford, grad od 22.000 stanovnika, severno od Detroita.

- Ona je uvek bila nasmejana, zasmejavala je ljude. Svaki dan bez nje je nova borba. Bila je srce i duša naše porodice - rekao je Hanin otac Stiv St. Džulijana.

Kramblijevi roditelji su mu poklonili oružje koje je koristio samo nekoliko dana pre napada, a takođe su pokušali i da pobegnu kada su optuženi za ubistvo iz nehata. Ovo je izazvalo mnogo rasprave o odgovornosti roditelja za postupke svoje dece, posebno kada je reč o masovnim pucnjavama.

Pored toga, škola je takođe kritikovana što nije učinila više da spreči tragediju. Roditelji ubijene dece su čak podneli tužbe protiv školskog distrikta, naglašavajući propuste u njihovoj reakciji na uznemirujuće znakove koje je Krambli pokazivao pre zločina.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dženifer Krambli

Svedočenja o zanemarivanju Itana Kramblija od strane njegovih roditelja izazvala su dodatnu pažnju javnosti. Kramblijevi advokati tvrde da je bio "divlje dete" koje su roditelji zanemarivali, dok su tužioci istakli da su roditelji bili više fokusirani na druge stvari nego na mentalno stanje svog sina, što je doprinelo njegovim postupcima.

Presuda Kramblijevim roditeljima i tužbe protiv školskog distrikta otvorile su mnoga pitanja o odgovornosti roditelja i škola u sprečavanju masovnih pucnjava. Ovo je izazvalo različite reakcije u javnosti i podstaklo raspravu o merama koje treba preduzeti kako bi se sprečile slične tragedije u budućnosti.

Porodica St. Džulijana smatra da je dobra ideja da se Kramblijevi izvedu na sud pravde zbog "gnusnog zanemarivanja".

- Moraju da budu primer drugima. Ali, štagod da se njima dogodi neće vratiti našu ćerku - rekao je otac stradale Hane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading