MOSKVA NEMA INTERES DA NAPADNE NATO, ALI... Putin o odnosima Rusije sa Alijansom: ''Ne postoji razlog da ratujemo'', pa najavio probleme s ovom državom!

Autor:

Svet

17.12.2023

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Kremlja Vladimir Putin je ocenio da ela NATO alijansa ne može da ne shvati da Rusija nema nikakvog razloga, nikakvog interesa – ni geopolitičkog, ni ekonomskog, ni političkog, ni vojnog, da ratuje sa zemljama severnoatlantskim savezom.

MOSKVA NEMA INTERES DA NAPADNE NATO, ALI... Putin o odnosima Rusije sa Alijansom: ''Ne postoji razlog da ratujemo'', pa najavio probleme s ovom državom!

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je dao intervju za televiziju "Rusija 1".

- Cela NATO organizacija ne može da ne shvati da Rusija nema nikakvog razloga, nikakvog interesa – ni geopolitičkog, ni ekonomskog, ni političkog, ni vojnog – da ratuje sa zemljama NATO - rekao je predsednik Putin u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.

Putin je primetio da Moskva i zemlje NATO nemaju nikakvih međusobnih teritorijalnih pretenzija, niti Rusija želi da kvari odnose sa zemljama Alijanse.

Prema njegovom mišljenju, to „ne može da ne shvata predsednik bilo koje velike zemlje, a posebno zemlje NATO“, a još više mora da shvata predsednik Sjedinjenih Američkih Država, „jedini gospodar NATO“, jer je to „njihovo zadnje dvorište, cela NATO organizacija“.

Zainteresovani smo za razvoj odnosa - dodao je ruski lider.

Kao primer za to, naveo je odnose Rusije i Finske. Putin je objasnio da su svi sporovi između ove dve zemlje odavno rešeni, kao i da nije bilo problema u odnosima dveju zemalja, ali da će se oni pojaviti ulaskom Finske u NATO.

''Problema s Finskom nije bilo, sada će ih biti''

On se pozvao na "najdobronamernije i najsrdačnije" odnose sa Finskom, sa kojom Rusija nije imala nikakvih sporova oko teritorija jer je "sve davno rešeno, još u 20. veku".

Putin je rekao da su se dve države ekonomski uzajamno razvijale i gradile dobre odnose i sve probleme rešavale su zajedničkim snagama.

Problema nije bilo. Ali sada će ih biti. Jer mi tamo formiramo Lenjingradski vojni okrug, koncentrisaćemo tamo vojne formacije. Zašto im je to bilo potrebno?! Glupost - Istakao je Putin u intervjuu za RT. 

Upozorenje američkog predsednika Džoa Bajdena da Zapad mora da nastavi isporuku oružja Ukrajini, jer ako Rusija tamo pobedi, napašće onda NATO zemlje, Putin je okarakterisao kao "potpunu glupost".

I sam predsednik Bajden to zna. Tako se izražava samo kako bi opravdao pogrešnu politiku koju vodi prema Rusiji - ocenio je Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading