UHVAĆEN JEDAN OD NAJVEĆIH HRVATSKIH BEGUNACA! Pao u Kolumbiji zbog šverca KOKAINA! (VIDEO)

Autor:

Svet

06.05.2023

23:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manuel Vulić (37), jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca, uhapšen je u Kolubiji.

UHVAĆEN JEDAN OD NAJVEĆIH HRVATSKIH BEGUNACA! Pao u Kolumbiji zbog šverca KOKAINA! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Policija Kolumbije

Vulić je uhapšen u akciji kolumbijske policije i Interpola. Imao je lažne slovenačke dokumente.

Predstavljao se pod imenom Borut Mozgan, a kolumbijski mediji navode da je u toj državi živeo oko tri godine i da se predstavljao kao "međunarodni policajac" kojeg su angažovale diplomatske misije, prenosi Index.hr.

Agencija iz SAD obavestila je kolumbijske službe da se Vulić nalazi u njihovoj zemlji. Uhapšen je u gradu Pereiri na zapadu Kolumbije. Lokalni mediji navode da je Vulić član međunarodne organizacije koju čini nekoliko hrvatskih državljana, a koja se navodno bavi krijumčarenjem kokaina iz Kolumbije u Evropu.

Istraga je pokazala da se osim trgovine drogom klan čiji je Vulić član bavi i ubistvima i švercom oružja iz BiH.

Navode da je Vulić poznat pod nadimkom "Otrov" i da je rodom iz Zagreba.

- Traži ga Ured za suzbijanje korupcije i organizovani kriminal (USKOK) zbog neovlašćene proizvodnje i prometa drogama uz sudelovanje u zločinačkom udruženju odnosno teška ubitstva i nezakonitu nabavku oružja i eksplozivnih materija - rekao je istražitelj za kolumbijsku Semanu.

Hrvatski mediji podsećaju da je sredinom aprila podignuta optužnica protiv osmorice hrvatskih državljana zbog krijumčarenja najmanje 609 kilograma kokaina iz Južne Amerike u vrednosti većoj od 16.4 miliona evra.

Kokain su preuzimali preko luke u Pločama.

No droga nije jedino čime su se bavili. USKOK ih tereti i za planiranje ubistva čoveka u Ekvadoru. Ćosić je navodno na početku 2021. godine sa nepoznatom osobom iz Srbije odlučio da organizuju ubistvo muškarca u Ekvadoru za koga su smatrali da postupa mimo njihovih dozvola.

Pokušaj ubistva dogodio se 13. novembra 2020. godine u Gvajakilu, međutim, iako su napadači ispalili veći broj hitaca, žrtva nije preminula već je prevezena u bolnicu. Ubistvo su zatim pokušali i dok se muškarac nalazio na lečenju. Za novi pokušaj ubistva angažovane su dve osobe iz Kolumbije no do realizacije plana nije došlo jer je jedna od njih uhapšena.

Meta je u međuvremenu preminula od posledica ranjavanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading