NAREDNA TRI DANA NAM SE NE PIŠE DOBRO! RHMZ IZDAO URGENTNO UPOZORENJE: U ovim krajevima kritično zbog ovih POJAVA

Autor:

Vesti

20.05.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ na svom sajtu objavio je meteorološko upozorenje.

NAREDNA TRI DANA NAM SE NE PIŠE DOBRO! RHMZ IZDAO URGENTNO UPOZORENJE: U ovim krajevima kritično zbog ovih POJAVA

Foto: Profimedia

Nevreme u Srbiji

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je najnovije upozorenje na pljuskove sa grmljavinom, dok se u pojedinim delovima zemlje očekuje i olujni vetar.

Upozorenje se odnosi na tri dana, dok je sutra u većem delu Srbije danas i sutra uključen narandžasti meteoalarm. RHMZ najavljuje da će u poslednjoj dekadi maja, u koju smo upravo ušli, topla, vlažna i nestabilna vazdušna masa na području Srbije uslovljavati lokalne pljuskove sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom.

RHMZ na svom sajtu objavio je meteorološko upozorenje:

- U poslednjoj dekadi maja topla, vlažna i nestabilna vazdušna masa na području Srbije uslovlјavaće lokalne plјuskove sa grmlјavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom.

- Nakon lokalno obilnijih padavina (do 20 mm) u jutarnjim satima na jugoistoku Srbije, u toku dana je manja verovatnoća za pojavu nepogoda, a sutra od sredine dana raste rizik najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a kasno popodne i uveče i u ostalim krajevima.

- Nakon lokalno obilnijih padavina u jutarnjim satima na jugoistoku Srbije, u toku današnjeg dana je manja verovatnoća za pojavu nepogoda. Ipak, sutra od sredine dana raste rizik najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a kasno popodne i uveče i u ostalim krajevima krajevima zemlje, upozorava RHMZ.

Upaljeni meteoalarmi

Narandžasti meteoalarm biće uključen sutra i prekosutra u većem delu zemlje. U toku sutrašnjeg dana narandžasti meteoalarm biće na snazi u Banatu, Bačkoj, Zapadnoj Srbiji, Pomoravlju, Istočnoj Srbiji, i Jugozapadnoj Srbiji.

Alarm će u većini zemlje biti uključen zbog pljuskova i grmljavine.

U sredu upozorenje je na snazi za Banat, Šumadiju, Pomoravlje, Istočnu i Jugozapadnu Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading