SA JAGNJIJADE NA OPERACIONI STO: Era Ojdanić se oglasio iz BOLNICE, evo kako se oseća pred INTERVENCIJU!

Autor:

Zabava

20.05.2024

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevač se oglasio pred sam početak operacije!

SA JAGNJIJADE NA OPERACIONI STO: Era Ojdanić se oglasio iz BOLNICE, evo kako se oseća pred INTERVENCIJU!

Foto: Shutterstock, Printscreen

Popularni pevač Era Ojdanić primljen je hitno u Urgentni centar zbog operacije bruha. On je vidno raspoložen došao kod lekara i kako šalio se na svoj račun da je došao na remont da bi mogao da osvaja žene, a sada se oglasio pred početak operacije.

Republika

Foto: printscreen/RTV Pink

Era Ojdanić ide na operaciju bruha

- Za 10 minuta ulazim u operacionu salu.  Celokupno osoblje je dobro i ljubazno prema meni, čak su tu i neki lekari kojima sam pevao na svadbi. Odlično se osećam, hvala na pitanju i hvala svima koji brinu za mene, veliki pozdrav za sve - kaže pevač za Telegraf.rs

Podsetimo, Era je pre nego što je završio u Urgentnom centru ljude zabavljao na Jagnjijadi, nakon koje se oglasio.

- Dobro sam, operacija je sutra, danas je priprema. Ja sam juče nekoliko hiljada ljudi zabavljao na Jagnjijadi, pa vi vidite koliki sam ja profesionalac... Hvala što brinete, ljubim vas i pozdravljam sve - rekao je Ojdanić juče.

Republika

Foto: printscreen/RTV PINK

Pevač se oglasio pred ulazak u salu

OPERACIJA KILE (BRUHA)

Prema najprihvaćenijoj definiciji hernija (kila) predstavlja protruziju organa kroz otvore u zidovima telesnih šupljina u kojima se oni nalaze. Protruzija organa je klinički važan deo definicije jer se bez njega ne može postaviti dijagnoza hernije. Ipak, ova definicija ne uključuje unutrašnje kile, gde dolazi do formiranja unutrašnjih kilnih kesa, koje se najčešće stvaraju oko duodenuma, cekuma ili sigmoidnog kolona.

Ukupna incidenca pojavljivanja ingvinalnih hernija u odrasloj populaciji varira od 10 do 15 %. Odnos muškaraca i žena je 12 : 1. Incidenca  kod bolesnika starosti od 25 - 40 godina kreće se između 5 i 8%  dok kod bolesnika  starijih od 75 godina ona iznosi i preko 45%. Značajni napretci koji su postignuti u hirurškoj tehnici, kao i uspešan razvoj novih protetskih materijala doveli su do značajnog poboljšanja ishoda operativnog zahvata kod mnogih bolesnika, prenosi "Stetoskop.info".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading