IDENTIFIKOVANE JOŠ TRI OSOBE KOJE SU POGINULE SA PREDSEDNIKOM IRANA: Evo ko je još izgubio život u padu helikoptera

Autor:

Svet

20.05.2024

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poginuo je i određeni broj telohranitelja i posade helikoptera koji još nisu identifikovani

IDENTIFIKOVANE JOŠ TRI OSOBE KOJE SU POGINULE SA PREDSEDNIKOM IRANA: Evo ko je još izgubio život u padu helikoptera

Foto: youtube.com/60 minutes

Iranski predsednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdio je na platformi X potpredsednik Irana Mohsen Mansuri.

Iranska državna TV takođe je javila da je potvrđena pogibija iranskog predsednika Raisija i šefa diplomatije Hoseina Amira Abdolahijana, navodi Bi-Bi-Si.

Prethodno je o pogibiji Raisija i Amir Abdolahijana javila iranska novinska agencija Mehr, što je za Rojters jutros potvrdio i jedan neimenovani iranski zvaničnik.

Pored iranskog predsednika Ebrahima Raisija i ministra inostranih poslova Hoseina Amira Abdolahijana, identifikovane su još tri osobe poginule u padu helikoptera na severozapadu Irana, javila je iranska državna novinska agencija IRNA.

Poginuli su imam u gradu Tabrizu ajatolah Mohamed ali Al-e Hašem, načelnik iranske provincije Istočni Azerbejdžan, general Malek Rahmati i komandant jedinice za zaštitu predsednika Sardar Sejed Mehdi Musavi.

Poginuo je i određeni broj telohranitelja i posade helikoptera koji još nisu identifikovani.

Iranska vlada sazvala je za danas hitan sastanak nakon pogibije predsednika Irana Ebrahima Raisija i ministra spoljnih poslova te zemlje Hoseina Amir Abdolahijana u padu helikoptera, javila je iranska državna novinska agencija IRNA.

Prema fotografiji koju je objavila agencija, stolica na kojoj Raisi obično sedi je prazna i prekrivena je crnom trakom u znak sećanja na predsednika, preneo je CNN.

Iranski državni mediji emituju islamske molitve između vesti zbog pogibije Raisija i još osam drugih osoba nakon što se helikopter kojim su putovali srušio u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan.

Stihovi iz Kurana objavljeni su na nalogu Raisija na platformi X. "Mir sa Ebrahimom. Zaista, mi tako nagrađujemo one koji čine dobro. On je, zaista, bio od naših vernih slugu", navode stihovi iz Kurana na Raisijevom nalogu.

Raisi je bio druga najmoćnija ličnost u političkoj strukturi Irana posle vrhovnog vođe Ajatolaha Ali Hamneija

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading