"NISMO UMEŠANI": Izrael negirao da stoji iza pogibije predsednika Irana, ali narod na mrežama poručuje nešto drugo!

Autor:

Svet

20.05.2024

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragedija u Iranu odjeknula je u svetu poput bombe

"NISMO UMEŠANI": Izrael negirao da stoji iza pogibije predsednika Irana, ali narod na mrežama poručuje nešto drugo!

Foto: Tanjug/Iranian Presidency Office via AP

Izrael nije umešan u pogibiju iranskog predsednika Ebrahima Raisija u padu helikoptera u kojem je poginulo i nekoliko članova njegove pratnje, izjavio je danas neimenovani izraelski zvaničnik za Rojters.

"To nismo bili mi", rekao je izraelski zvaničnik.

U odnosu na zvanični Izrael, stanovnici ove zemlje kao i oni koji žive širom sveta maltene uz vatromet i šampanjac dočekali su vest o pogibiji predsednika Irana.

Tako su na društvenim mrežama od jutros vrlo aktivni naglašavajući kako je "ruka pravde sustigla Raisija" misleći na nedavni okršaj Irana i Izraela.

Šef iranske sajber policije rekao je da se "aktivnosti na mreži pomno prate" i upozorio korisnike društvenih mreža da se uzdrže od postavljanja sadržaja koji bi mogao "isprovocirati ili poremetiti emocije javnosti".

Pored Raisija i iranskog ministra inostranih poslova Hoseina Amira Abdolahijana, identifikovane su još tri osobe poginule u padu helikoptera na severozapadu Irana, javila je iranska državna novinska agencija IRNA.

Poginuli su imam u gradu Tabrizu ajatolah Mohamed ali Al-e Hašem, načelnik iranske provincije Istočni Azerbejdžan, general Malek Rahmati i komandant jedinice za zaštitu predsednika Sardar Sejed Mehdi Musavi.

Poginuo je i određeni broj telohranitelja i posade helikoptera koji još nisu identifikovani.

Prvi potpredsednik Irana Mohamed Mohber preuzeće dužnost šefa države do izbora novog predsednika na izborima, izjavio je danas portparol iranskog Saveta čuvara Islamske revolucije Hadi Tahan Nazif.

Portparol je naveo da na osnovu iranskog Ustava predsednički izbori treba da budu održani u roku od 50 dana, javila je iranska agencija IRNA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading