OGLASILO SE RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Nove informacije o napadu na granicu!

Autor:

Svet

06.08.2024

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema izveštaju, ukrajinske snage su prešle granicu sa malom grupom na nekoliko stotina metara, a ruska vojska je na to snažno odgovorila

OGLASILO SE RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Nove informacije o napadu na granicu!

Foto: x/@Bricktop_NAFO

Ukrajinski diverzanti poraženi su i povukli su se na svoju teritoriju nakon pokušaja napada na rusku Kursku oblast, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Podsetimo, na nekoliko delova državne granice Rusije u Kurskoj oblasti od jutros su se vodile borbe, nakon što su ukrajinske trupe prešle granicu na uskom delu fronta.

Prema izveštaju, ukrajinske snage su prešle granicu sa malom grupom na nekoliko stotina metara, a ruska vojska je na to snažno odgovorila. Kako on tvrde, situacija je pod kontrolom.

"Jedinice ruske vojske i graničari odbijaju napade ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti, a na područje borbi na državnoj granici Rusije i Ukrajine u ovoj oblasti poslate su i rezervne jedinice", saopštilo je ranije danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Podsetimo, kako smo pisali, jedinice ruske vojske i graničari odbijali su napade ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti, a na područje borbi na državnoj granici Rusije i Ukrajine u ovoj oblasti poslate su i rezervne jedinice, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prema saopštenju, ukrajinska vojska je od 8 časova jutros pomoću gotovo trista vojnika i uz podršku 11 tenkova i 22 oklopna vozila izvela napade na ruske položaje u Kurskoj oblasti.

Oružane snage Rusije uništile su šest tenkova, dva oklopna vozila pešadije, četiri oklopna transportera i tri vozila „kozak“ koje su ukrajinske snage koristile u napadu.

Na teritoriji čitave Kurske oblasti proglašena je raketna opasnost.

Ruske snage su raketama "iskander" uništile dva PRO sistema "buk m1", saopštio je izvoz za Sputnjik.

Prethodno, v.d. gubernatora regiona Aleksej Smirnov objavio je da su ruski graničari i vojnici sprečili pokušaj ukrajinskih snaga da probiju državnu granicu Rusije u Kurskoj oblasti.

Prema njegovim rečima, jedna osoba je poginula, a 18 je povređeno u Kurskoj oblasti u intenzivnom granatiranju iz Ukrajine.

Podsetimo, u ruskom raketnom napadu na Harkov u Ukrajini oštećena je zgrada dnevne bolnice, saopštio je gradonačelnik Harkova Igor Teherov.

On je rekao da je poznato da je u trenutku napada u zgradi bilo dvoje pacijenata koji su se lečili od akutnog stresnog napada, kao da se pod ruševinama verovatno nalazi još ljudi, prenosi Rojters.

Lokalne vlasti su ranije saopštile da je ruski udar na centralni deo Harkova izazvao požar, preneo je Tanjug.

Gerasimov posetio trupe grupe Centar u zoni specijalne operacije

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov obišao je trupe grupe Centar u zoni specijalne operacije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

- Načelnik Generalštaba je saslušao izveštaje komandanata formacija na krasnoarmejskom i aleksandro-kalinovskom pravcu o stanju u zoni odgovornosti. Sumirao je rezultate i postavio zadatke za dalje akcije - navedeno je u saopštenju, a prenosi RIA Novosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading